Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé: ‘Ik kan passeren, goed dribbelen en scoren’

Hassane Bandé is met ingang van de zomer van 2018 speler van Ajax. Club en aanvaller zetten eerder hun krabbel onder een overeenkomst voor vijf seizoenen. Bandé heeft zin in zijn Amsterdamse avontuur.

06 december 2017 - 08:11
UsershyraDesktopajax_dataimagescb538585278940fb56469e663f8cafdf_normal
Bandé kan aan de linker- en rechterflank uit de voeten. © Ajax Images

“Ik ben heel blij dat ik bij Ajax ben,” vertelt een op het oog rustige Bandé aan de mensen van Ajax TV. “Het is een club waar ik me kan ontwikkelen. Ajax is een club die jonge spelers kan vormen.”

Zoals wel vaker zou er veel meer interesse zijn geweest voor de talentvolle Afrikaan, maar die was er desgevraagd snel uit voor zichzelf. “Zodra mijn zaakwaarnemer het vertelde wist ik het al. Ik zei dat het voor mij een goede kans zou zijn.”

Bandé volgde Ajax vorig jaar al, omdat landgenoot Bertrand Traoré in Amsterdam fijne dingen liet zien en succes had. Hijzelf is nog maar kort actief bij KV Mechelen, maar maakt daar flink indruk, want na vijftien duels heeft de aanvaller al negen treffers achter zijn naam staan.

“Ik paste me snel aan bij KV Mechelen en werkte hard,” stelt Bandé, die meent dat dit ook in Amsterdam moet lukken. “Ik kan mij snel aanpassen aan het voetbal dat ze spelen en mij verder ontwikkelen.”

Gevraagd naar zijn specifieke kwaliteiten, somt de speler een aantal prima zaken op. “Ik speel op de flanken. Ik kan zowel aan de linker- als aan de rechterkant spelen, maar ook in de punt van de aanval,” legt hij uit. “Ik heb geen uitgesproken voorkeur voor een positie.”

“Ik ben een technische speler, sterk aan de bal. Ik kan passeren, goed dribbelen en scoren. Voor Ajax wil ik veel goals maken en assists geven,” gaat Bandé verder met een lichte twinkeling in zijn ogen.

De Burkinees komt pas in de zomer naar Amsterdam. Waarom? “Mijn club KV Mechelen heeft het moeilijk. Ik heb een missie met ze en zij hebben mij nu nodig. Daarom maak ik het seizoen af in België,” legt Bandé uit aan het clubkanaal.

Bekijk hier het hele filmpje van Ajax TV.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >