Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax stelt Keizer, Spijkerman en Bergkamp op non-actief

Ajax heeft afscheid genomen van een groot deel van de mensen die op voetbalvlak verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken. Het gaat om Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Reden hiervoor is de constante wisselvalligheid.

21 december 2017 - 14:05
UsershyraDesktopajax_dataimages7772cb96ff3d1b6bf98b0fa6a6af1504_normal
Keizer en Spijkerman zien we niet meer terug op de bank... © Pro Shots

Ajax kijkt terug op wellicht het meest roerige kalenderjaar in zijn bestaan. Vlak voor het verstrijken van 2017 besloot de club afscheid te nemen van Keizer, die deze zomer Peter Bosz opvolgde als trainer van Ajax.

Keizer beleefde de moeilijkste start die je als trainer van Ajax kunt bedenken, vanwege de treurige situatie rond ‘Appie’ Nouri en een groot foutenfestival tijdens de zomerse transferperiode.

Mede als gevolg hiervan lukte het Ajax niet een startbewijs voor een Europees toernooi te pakken en staat het al het gehele seizoen op achterstand in de competitie.  De vroege uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi, na penalty’s tegen FC Twente, is nu funest.

Het maffe aan het hele verhaal is dat Ajax direct na vorig seizoen geen wijzigingen wilde doorvoeren in de technische staf, waarna Bosz vertrok. Zo’n beetje de aanpassingen die Bosz graag wilde zien, worden nu alsnog doorgevoerd.

Naast Keizer is ook assistent Spijkerman de wacht aangezegd. De leiding van Ajax heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities met deze technische staf worden gerealiseerd.

Met ‘cultuurbewaker’ Bergkamp bestaat verschil van inzicht over het te voeren technische beleid.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >