Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft met Bandé alvast nieuwe linksbuiten binnen

Het is officieel: Hassane Bandé is met ingang van de zomer van 2018 speler van Ajax. Club, speler en zijn huidige werkgever KV Mechelen hebben hun krabbel gezet. Het gaat om een overeenkomst voor vijf seizoenen.

04 december 2017 - 18:18
UsershyraDesktopajax_dataimages710f350d68bc6e01b3edda864dac5e84_normal
De negentienjarige Bandé is dit seizoen de grote smaakmaker bij KV Mechelen. © Pro Shots

De negentienjarige Bandé is dit seizoen de grote smaakmaker bij KV Mechelen, dat dankzij de impulsen van de buitenspeler tenminste niet kansloos onderaan bungelt. De man uit Burkina Faso wist al acht maal het net te vinden, verspreid over elf wedstrijden.

Op basis van die prestaties is de waarde van Bandé geraamd op zo'n 8 miljoen euro. Dat is althans de transfersom die Ajax en Mechelen overeen zijn gekomen. Bandé wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van Amin Younes, die in de zomer vertrekt.

Als hij eenmaal arriveert in Amsterdam, wordt Bandé een concurrent van Justin Kluivert en Dennis Johnsen. De drie moeten het maar lekker onderling uitvechten en de beste speelt. Dat is een prima vooruitzicht.

Het was sowieso al de bedoeling om een extra buitenspeler aan de selectie toe te voegen, maar dat project mislukte afgelopen zomer nog. Ajax was dicht bij het aantrekken van Richarlison, maar verloor het uiteindelijk van Watford FC.

Ajax is door Bandé te strikken clubs als PSV en Anderlecht te snel af. Ook diverse grote buitenlandse clubs toonden interesse in de aanvaller, die pas een halfjaartje in Europa vertoeft. In hoeverre al die belangstelling terecht was, zal moeten blijken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >