Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veertigduizend euro boete na wangedrag supporters in Luik

Ajax heeft een stevige boete van veertigduizend euro gekregen van de UEFA. De Europese voetbalbond straft de club naar aanleiding van wangedrag van Ajaxsupporters in de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik in december 2016.

15 november 2017 - 13:30
UsershyraDesktopajax_dataimages78a24ec14306c84504a6c7e26ec15757_normal
Op dit specifieke moment ging het even goed mis in Luik. © De Brouwer

De maatregel dateert overigens al van 23 februari dit jaar, zo lezen we in officiële documenten van de UEFA (pagina 17), maar de strafmaatregel wordt nu dus pas breder bekend.

Het lijkt alweer heel lang geleden, maar als je een beetje graaft in je geheugen, dan zie je de fakkels vast weer vliegen in het Stade Maurice Dufrasne. Vanuit het uitvak vlogen de stukken vuurwerk richting veld en zelfs de vakken waar Standard Luik-fans zaten. Dat is op geen enkele manier goed te praten en het zijn beelden die wij niet graag zien.

Natuurlijk, in de heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena gooiden fans van Standard ook fakkels naar beneden, richting Ajaxsupporters. Terecht schreeuwden we toen met zijn allen moord en brand. We vonden het belachelijk en dat was het ook. Daarom was het zo jammer dat een aantal Ajaxfans het in de uitwedstrijd nodig vond net zo’n actie te ondernemen.

Het berokkent de club Ajax louter schade toe en bovendien worden niet alleen de daders, maar alle Ajaxfans in het uitvak erop aan gekeken. Of Ajax de schade probeert te verhalen op de daders is niet bekend.

Ajax’ algemeen directeur Edwin van der Sar was destijds ook slecht te spreken over het voorval. “We keuren dit verschrikkelijk af. We hebben de directie van Standard ook onze verontschuldigingen aangeboden, zoals zij dat na de thuiswedstrijd ook hebben gedaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >