Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Leer wacht geduldig op vertrek van Onana

Benjamin van Leer is onderhand een half jaar contractspeler van Ajax en zegt dat zijn Amsterdamse periode tot nog toe geen hoogtepunten kent. “Er zijn niet echt hoogtepunten. Het seizoen is tragisch begonnen met Appie, maar ik denk dat het ons dichter bij elkaar heeft gebracht.”

25 november 2017 - 00:33
UsershyraDesktopajax_dataimages90db9097a9dd8afb82fe7fb1d5e23142_normal
Van Leer, keeper met geduld. © Pro Shots

Naast de tragedie rond Abdelhak Nouri kende Van Leer ook op sportief gebied een stroeve start bij Ajax, zo liep hij al snel een aantal kleine blessures op. “Het was in het begin heel erg aanpoten voor me, het was heel hard werken. Ik denk omdat het niveauverschil zo enorm was, dat ik daar ook die blessures aan te danken heb.”

Het gebrek aan speeltijd heeft alles te maken met Andre Onana, die weinig steken laat vallen en nimmer geblesseerd is. Toch geeft Van Leer in gesprek met AT5 te kennen dat hij verwacht dat zijn tijd nog wel komt. “Ik verwacht niet, met de kwaliteiten van Andre, dat hij hier nog heel lang zal zitten. Je weet het nooit. Maar mijn doel is om in een mooi rijtje van Ajax-keepers te komen staan.”

“De laatste keepers hebben allemaal een jaar of meer geaard binnen Ajax, dat ga ik ook doen”, licht de keeper zijn strategie toe. “Ik ga er voor proberen te zorgen dat ik ooit eerste keeper word van Ajax.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >