Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

VDMeyde tegen Frenkie: ‘Je moet wel vaker spelen hè?’

Voormalig rechtsbuiten Andy van der Meyde mocht weer een voetballer meenemen in zijn auto. Dit keer was het de beurt aan Frenkie de Jong. Een gesprek over speeltijd bij Ajax, maar ook de verhalen over ‘McDonald's pakken’ met Jong Oranje.

23 november 2017 - 12:54

“Hoe voelt het om basisspeler te zijn in Ajax 1,” vuurt Van der Meyde direct pesterig en hardop lachend een vraag op De Jong af. “Geen idee, ik ben het pas vier keer geweest ofzo,” reageert de talentvolle middenvelder.

“Je moet wel vaker spelen hè,” vervolgt de man achter het stuur. “Ja, ik vind zelf van wel,” is het antwoord van zijn tijdelijke reisgenoot. “Dat vindt heel Nederland hoor, volgens mij,” is Van der Meyde duidelijk in zijn voorlopige eindoordeel.

De Jong laat zich geen gekke uitspraken ontlokken en reageert tactisch: “Ik moet gewoon zorgen dat de trainer ook vindt dat ik moet spelen.” Van der Meyde schiet in de lach: “Ja, nou ja, die trainer blijft toch nog maar even joh.”

De lach van Van der Meyde doet De Jong ook in de lach schieten, maar de middenvelder neemt het daarna gelijk op voor zijn trainer. “Ik had hem (Marcel Keizer) vorig jaar bij Jong Ajax en hij heeft echt goede ideeën over voetballen. In de omgang is hij ook heel chill en hij kan ook echt met je lachen.”

“Het is ook wel moeilijk voor hem,” vervolgt de Ajacied. “Het gaat allemaal nog niet top, daar kunnen we eerlijk over zijn.”

“Jupiler League is ook geen eredivisie hè,” reageert Van der Meyde.

“Misschien moet hij de spelers van vorig jaar dan maar opstellen,” stelt De Jong ad rem en met een grote grijns.

Bekijk het hele gesprek in het filmpje hierboven of via deze link.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >