Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete vindt zijn draai in fysieke Franse competitie

Er is donderdagavond een heuse mini-reünie in Lyon, waar drie oud-Ajacieden elkaar weer treffen. Davy Klaassen gaat met zijn Everton op bezoek bij het Olympique Lyon van Kenny Tete en Bertrand Traoré. De ploegen treffen elkaar in de groepsfase van de Europa League, het toernooi waarin het trio vorig jaar nog de finale speelde namens Ajax.

02 november 2017 - 14:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesa55887612068431aa35c1e6f6c7e103e_normal
Tete houdt wel van een beetje fysiek spel. © Pro Shots

Dat was toen. Er is inmiddels veel veranderd. Heel veel. Tete en Traoré hebben inmiddels hun draai in Frankrijk aardig gevonden en lijken zeker van een basisplek. Of ze Klaassen donderdagavond op het veld tegenkomen is nog even afwachten, want de middenvelder komt vooralsnog helaas niet in de plannen van coach David Unsworth voor.

Dan heeft voormalig ploeggenoot Tete het vooralsnog beter voor elkaar. Dat blijkt ook wel uit zijn woorden in het Franse Le Progres. “Ik ben erg blij bij Olympique. Het grote verschil met Ajax? De taal natuurlijk. En de Franse competitie is behoorlijk fysiek en tactisch. Daar hou ik wel van.”

“Bovendien leren we elkaar als ploeg steeds beter kennen,” legt de rechtsback uit. “Daar werken we hard aan. Dat kostte even tijd, want deze zomer kwamen er maar liefst acht nieuwe spelers bij.”

Hoewel Everton moeizaam draait, predikt Tete voorzichtigheid. “Ze hebben een hoop goede spelers en veel kwaliteit. We zijn op onze hoede en moeten zorgen dat we er klaar voor zijn. Het is belangrijk dat we als een hecht team spelen en niet als een stel individuen. Daar praten we veel over in de kleedkamer,” besluit de verdediger in Le Progres.

De wedstrijd start donderdag om 19.00 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >