Prachtgoal Johnsen helpt winnend Jong Ajax in het zadel

Jong Ajax heeft na drie verliespartijen op rij eindelijk weer eens een mooie overwinning behaald. Dankzij een geweldig doelpunt van Dennis Johnsen voor rust en goals van Dani de Wit en Ché Nunnely in de tweede helft werd het maandagavond 3-0 tegen FC Dordrecht.

28 november 2017 - 08:12
UsershyraDesktopajax_dataimages4cdddd0bcfddc72aca78d8e5d339b8a0_normal
Dennis Johnsen brak het duel op sportpark De Toekomst open met een heerlijke treffer. © Pro Shots

De beloftenploeg van trainer Michael Reiziger begon het seizoen in de Jupiler League nog zo goed, maar hij zag zijn ploeg vervolgens in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Daarmee rekenden de spelers gister af.

Spits Mateo Cassierra was weer van de partij. De Colombiaan miste nog de uitwedstrijd tegen NEC, omdat hij zich bij het eerste mocht melden door een blessure van Klaas Jan Huntelaar. Ook Johnsen stond aan de aftrap. De jonge Noor maakte afgelopen zondag nog zijn debuut in de eredivisie.

Diezelfde Johnsen gaf het publiek op sportpark De Toekomst na een half uur reden om de nodige ‘oehs’ en ‘aahs’ te roepen. Op de linkerflank ontving hij de bal en de buitenspeler kreeg het even flink op zijn heupen. Hij soleerde op fabelachtige wijze door de Dordtse defensie en sloot de solo af met een gemikt rollertje in de hoek. De verdedigers stonden erbij en keken ernaar.

Na rust controleerde Jong Ajax het duel, maar echt grote kansen bleven achterwege. Van Dordrecht had de ploeg van Reiziger weinig last. De bezoekers kwamen niet in de buurt van doelman Stan van Bladeren.

Toch liep Jong Ajax nog verder uit. Tegen het einde van het duel vond Carel Eiting ploeggenoot Dani de Wit met een vrije trap. De Wit schoot hard tegen de touwen en gooide de wedstrijd in het slot: 2-0.

Hoewel een aantal toeschouwers al tevreden richting uitgang liep, kwam er nog een toegift van invaller Ché Nunnely. Hij scoorde in de 93e minuut nog de 3-0 en dat was voor de jonge aanvaller zijn allereerste goal in het betaalde voetbal. Dat zijn altijd mooie dingen!

Jong Ajax staat nu op de derde plek in de Jupiler League. Koploper NEC verloor van Telstar (3-2), waardoor de ploeg van Reiziger de Nijmegenaars weer in het vizier heeft. Het verschil is nu vier punten, waardoor het bovenin ongemeen spannend blijft.