Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert worstelde met fitheid door weinig speeltijd

Justin Kluivert is officieel nog altijd pas tweedejaars A-junior. Dat is iets om bij stil te staan als je bedenkt hoe hij stond te ballen tijdens Ajax – Roda JC (5-1). Kleine Kluivert (18) heeft een periode van teleurstelling achter zich gelaten, maar dat ging niet vanzelf.

27 november 2017 - 13:31
UsershyraDesktopajax_dataimagese93ccb95bd36836c4ab7e82c9a4ded80_normal
Kluivert was vanaf minuut 45 niet meer te stoppen door Roda JC. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Hij kondigde het in aanloop naar de wedstrijddag al aan. “Ik zit weer lekker in mijn vel,” merkte Kluivert vrijdag op. Als iemand weer lekker in zijn vel zit, is de interesse gewekt: waarom zat je dan niet lekker in je vel?

“Dat heeft eigenlijk met ritme te maken,” verklaart Kluivert tegenover Ajax Life. “In de jeugd speel je wekelijks en heb je ritme, scoor je ook bijna elke wedstrijd. Ik begin dat ritme nu een beetje op te pakken, dat is wel fijn.”

Het ritme bij het eerste elftal bestond voor Kluivert vooral uit bank zitten. En omdat we hem bij Jong Ajax amper in actie zien komen, mist hij dus wel eens wat speeltijd links en rechts. Tel daar last van je hamstring bij op en dan zit je eventjes in een dipje.

“Ik kan niet altijd spelen, maar heb een mindere periode gehad. Dat hoort er een beetje bij. Je wilt wel alles spelen en dat is balen, ook omdat ik een blessure kreeg aan mijn hamstring. Ik heb daar een tijdje last van gehad, alleen niet zo erg dat ik niet kon spelen.”

Kluivert voelt zich nu alleen maar goed, al ging dat niet helemaal vanzelf. Hij investeerde extra in zichzelf om dat goede ritme te pakken te krijgen. “Ik heb keihard getraind, want als je goed traint, dan krijg je kansen. En het ging lekker, ook al zag je dat niet altijd terug in de wedstrijden.”

De man van de hattrick compenseerde het gebrek aan speeltijd door harder en zwaarder te trainen, maar er moest hem wel iets de ogen openen. “Ik voelde me nog niet helemaal fit en dat kwam ook door mijn hamstring, maar ik weet nog dat ik (tegen Vitesse, red.) een basisplaats had en na 58 minuten kramp kreeg. Toen vroeg ik me af: hoe kan dat? Toen ben ik begonnen met keihard trainen en ik kon het nu tot het einde volhouden.”

Kluivert had indirect ook nog een boodschap voor Amin Younes, die hij wel eens uit de basiself zou kunnen spelen. “Naar binnen komen en de verre hoek zoeken, met een krul. Als je de bal goed schiet, is het bijna gegarandeerd een doelpunt. Ik heb vaker gezegd dat ik graag op links wil staan en ben lekker fel de laatste tijd, zoals zondag ook wel bleek. Ik kijk ernaar uit om meer acties en doelpunten te maken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >