Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert: ‘Als Hakim de bal krijgt, ga ik rennen’

Justin Kluivert was het mannetje tijdens en na afloop van de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. De linksbuiten had het aardig op zijn heupen en mocht de wedstrijdbal houden van scheidsrechter Bas Nijhuis.

27 november 2017 - 07:38
UsershyraDesktopajax_dataimages387dafeb8fcf6302c52440f8ed5440cb_normal
Er lijkt hier iemand erg blij met zijn drie treffers. En terecht ook natuurlijk! © Pro Shots

Amin Younes zal de hattrick van zijn concurrent met gemengde gevoelens hebben bekeken. De Duitser zal blij geweest zijn met de broodnodige treffers, maar hij weet tegelijkertijd ook hoe laat het ongeveer is en hoe dingen werken. De door hem aangevraagde rustperiode kan wel eens langer duren dan hij vooraf wenste.

Het zal Kluivert worst wezen en zo hoort het ook. “Ik heb meer diepgang dan Younes,” vertelde de stralende aanvaller na zijn hattrick aan De Telegraaf. En die diepgang is een volgens Kluivert een wapen, zeker met Hakim Ziyech achter zich.

“Ik heb een klik met Hakim. Hij weet wat ik wil en wat ik kan. En ik weet wat hij kan. Daar maken we gebruik van,” vertelde Kluivert hoe hij de dingen ziet. “Hakim wil ook dat de speler voor hem alleen maar diep gaat, dus als hij de bal krijgt, ga ik rennen.”

Ziyech kreeg, vooral in de eerste helft, best wat gemor van het thuispubliek te verwerken. De passing ging even niet erg lekker en ook bij dode spelmomenten leek Ajax’ nummer 10 weinig haast te hebben, terwijl zijn ploeg achter stond.

En toch was het diezelfde Ziyech die Kluivert vlak voor rust in staat stelde de gelijkmaker aan te tekenen. “Ziyech zocht mij heel erg tegen Roda. Het liep niet altijd even goed, maar hij heeft vaak genoeg laten zien, dat hij het wel kan,” neemt Kluivert het in De Telegraaf op voor zijn ploeggenoot.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >