Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oei! Klaassen en Riedewald in rijtje met grootste miskopen

Oei, oei. De transfers van Davy Klaassen en Jairo Riedewald naar de Premier League zijn nog niet bepaald een succes. Dit blijkt uit het gebrek aan speeltijd, maar ook uit lijstjes in deze tijd van het jaar om te beoordelen welke aankoop een schot in de roos blijkt en wie niet.

02 november 2017 - 10:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesc9eed474a9cfd750d3170f07e32b3bb4_normal
Klaassen zit bij Everton nog middenin de gewenningsfase. © Pro Shots

Klaassen en Riedewald komen er helaas slecht vanaf. Toeval of niet, beiden zagen hun Nederlandse trainer al vroeg in het seizoen ontslagen worden en dat was van negatieve invloed op hun speeltijd.

Ajaxsupporter Klaassen begon dit seizoen slechts vier wedstrijden in de basis en hield het niet eenmaal langer vol dan een uur. Sinds het vertrek van Ronald Koeman kwam hij al helemaal niet meer in actie, in de competitie althans.

“8 Premier League summer signings that really haven’t made sense this season,” kopt het tijdschrift FourFourTwo op zijn digitale thuis, met een foto van Klaassen bijgevoegd. We nemen niet alle Britse media serieus, maar FourFourTwo is nou net een publicatie die je wel op mooie blauwe ogen kunt geloven.

Klaassen ging deze zomer voor 28 miljoen euro van Ajax naar Everton, maar heeft dus nog een wereld te winnen. Hetzelfde geldt voor Riedewald, die bij Ajax op dood spoor zat en daarom vrij geruisloos werd opgepikt door Crystal Palace, dat een dramatische start van het seizoen beleefde.

De eerste doelpunten zijn eindelijk gemaakt, vier punten gepakt, maar de inbreng van Riedewald bleef beperkt tot slechts vier minuten. De verdediger kijkt voornamelijk toe. “Riedewald is het slachtoffer van het feit dat hij de enige aankoop is van Frank de Boer,” aldus FourFourTwo. “Hij staat symbool voor het gebrek aan gezond verstond afgelopen zomer bij Palace.”

Dat gebrek aan gezond verstand betekende voor Palace een vooralsnog mislukte investering van 9 miljoen euro...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >