Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Puzzelen maar... Sinkgraven uitgeschakeld met knieblessure

Tijdens de persconferentie vooruitlopend op het thuisduel met Roda JC, maakte Marcel Keizer duidelijk dat het toch weer mis is met Daley Sinkgraven. De linksback lijkt voorlopig uitgeschakeld.

24 november 2017 - 12:59
UsershyraDesktopajax_dataimages98c1bc5c03aef27a156bd1a3b1e5081c_normal
De arme Daley Sinkgraven zit helaas alweer in de lappenmand. © Pro Shots

“Daley is niet inzetbaar,” vertelt Keizer. “Hij viel uit tegen Gladbach. Hij heeft de binnenband van zijn knie verrekt of gescheurd. Zijn knie moet nog wel goed onder de loep genomen worden,” sombert de coach, die weet dat Sinkgraven last heeft van dezelfde binnenband als de voorgaande twee keer.

Het is al met al een flinke tegenvaller, want met de behendige Sinkgraven is er meer variantie op links, weet ook Keizer. “Met Daley hebben we meer mogelijkheden. Bij Ajax wil je dominant spelen en daar kunnen we hem goed bij gebruiken. Dit is voor ons niet prettig en voor hem al helemaal niet.”

Het zorgt dat de trainer met een flinke puzzel zit, omdat ook Nick Viergever als eventuele vervanger op die plek een twijfelgeval is. “Nick verzwikte tegen NAC zijn enkel,” legt Keizer uit.

Is Mitchell Dijks dan toch weer een optie op links? “Nee, Mitchell heeft een enkelblessure, opgelopen in het duel tussen Jong Ajax en Jong AZ. Hij is nog zeker een week uitgeschakeld,” schetst Keizer de situatie.

Het is dus even de vraag welke Ajacied we zondag tegen Roda JC op linksachter zien beginnen. Max Wöber kan er eventueel ook spelen en ook Damil Dankerlui is in geval van nood een optie op die plek.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >