Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer lijkt nog te hopen op langer verblijf Viergever

Marcel Keizer lijkt te hopen op een langer verblijf van Nick Viergever. Keizer zegt het niet direct met zo veel woorden, maar als we zijn uitspraken goed wegen, slaat de balans van de trainer door naar het positieve. Als het tenminste nog niet te laat is.

03 november 2017 - 15:44
UsershyraDesktopajax_dataimages791b4e7f02317317777fdf778efae721_normal
Je verwacht het niet direct, maar Viergever is al jarenlang basisspeler. © Pro Shots

Hoewel Viergever bij vrijwel niemand in zijn ideale opstelling staat, veroverde hij onder Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer keer op keer een basisplaats en werd zijn waarde voor de ploeg groter en groter.

Desondanks bood Ajax hem nog geen nieuw contract aan, met als gevolg dat Viergevers contract afloopt en het nog maar de vraag is of hij wil verlengen. “Ik kan niet expliciet ja of nee zeggen,” reageert Keizer als er wordt geïnformeerd naar de toekomstplannen.

“Zijn contract, tsja, dat is meer iets tussen Nick, Marc Overmars en de club. Uiteraard heb ik er een stem in, maar dit speelt al van voor mijn aanstelling. Er wordt uiteraard over gesproken. We moeten kijken hoe het de komende maanden verder gaat. Als het nog niet te laat is.”

Ajax hanteert over het algemeen dat spelers van wie het contract afloopt niet meer op een basisplaats kunnen rekenen, maar mag je iemand op de bank zetten als je hem zelf aan zijn contract houdt – Ajax dwarsboomde een overgang naar Bayer Leverkusen – en geen nieuwe aanbieding doet?

“Dat lijkt mij niet,” laat Keizer weten. “Nogmaals, laten we even afwachten wat er tussen nu en de winterstop gaat gebeuren. Het zou unfair zijn om Nick terug te zetten naar Jong Ajax, terwijl hij naar de Bundesliga kon en wij hem aan zijn contract hielden. Ik mag hem uiteraard opstellen.”

Viergever staat het laatste kwartet wedstrijden overigens niet meer centraal achterin, maar linksback. De ene keer gaat hem dat beter af dan de andere keer. Met de terugkeer van Daley Sinkgraven breken er dus op alle fronten spannende tijden aan.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >