Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer kiest wellicht vaker voor Frenkie hangend op links

Huh, Frenkie de Jong als verkapte linksbuiten? Het is dat we het tijdens het Avondje NAC met eigen ogen zagen, anders hadden we het wellicht niet eens geloofd. Het zou zomaar kunnen dat Marcel Keizer er vaker voor kiest Frenkie op de flank te zetten.

23 november 2017 - 10:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesfe12026cbb5294819745d40bddd86b64_normal
Wie weet biedt dit Frenkie een opening voor meer speeltijd. © Pro Shots

Frenkie kreeg in Breda een halfuur speeltijd, als vervanger van Justin Kluivert. Een wissel die we serieus niet hadden verwacht, maar er zat wel degelijk een idee achter, verklaarde Keizer na het oefenpotje tegen Borussia Mönchengladbach.

“Frenkie hangend aan de linkerkant is een soort variant op 4-3-3, dan heb je een vierde middenvelder. Ik heb in sommige gevallen graag een vierkant op het middenveld, het voorspelbare van 4-3-3 moet eraf,” verklaart Keizer.

Keizer stak zijn verhaal af tegen een groep journalisten, waar ook Ajax Life deel van uitmaakte. “Er mag best een buitenspeler naar binnen trekken, we hebben graag aanvallers op het veld staan, maar in de slotfase of om tactische redenen kan het ook met Frenkie.”

Hoewel Frenkie wat onwennig oogde in Breda, was Keizer best tevreden over zijn inbreng. “We hebben zat buitenspelers, maar als je ziet hoe hard het kan gaan met blessures bij Cerny en Younes... Dan moet je soms wel eens.”

“Frenkie vulde het tegen NAC goed in, Hakim kwam dinsdag aan de zijkant te staan, maar dat ben ik niet snel weer van plan. Dat was meer even omdat er andere jongens werden gewisseld.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >