Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer: 'Achterstand op PSV niet onoverbrugbaar'

Ajax staat na de verliespartij tegen FC Utrecht al acht punten achter koploper PSV. Marcel Keizer wil desondanks nog niet spreken over een inhaalrace. “Acht punten is veel, maar niet onoverbrugbaar,” stelt de coach in gesprek met Ajax TV.

07 november 2017 - 09:46
UsershyraDesktopajax_dataimages502de2a8f437d893554de08a6f4f4db3_normal
Keizer vindt het nog te vroeg om te spreken over een inhaalrace © Pro Shots

De teleurstelling zat er maandag nog flink in bij de oefenmeester. “Nee, die is nog niet verdwenen. Ik was vooral erg teleurgesteld dat we van de start af niet lekker in ons spel kwamen. Je moet daarvoor ook de credits aan FC Utrecht geven, maar we kijken vooral naar onszelf. We weten dat we beter kunnen,” legt Keizer uit via het clubkanaal. Hoewel de coach niet wil praten over een inhaalrace, is juist dat wel hetgeen nodig is om om nog serieus aan te haken in de titelstrijd.

Een verklaring voor de slechte start tegen FC Utrecht heeft Keizer vooralsnog niet. “Het is lastig aan te geven hoe dat kan. Daar moeten we het met de groep over hebben.” Utrecht begon met vijf verdedigers en daar had Ajax het flink lastig mee. “Je moet dan goed kijken waar de ruimtes liggen,” stelt Keizer. “Dat kan op een aantal manieren door hoog met je backs te spelen of het centraal uit te spelen.”

“Dat laatste konden we wel,” vervolgt Keizer. “Kasper konden we goed inspelen. Hij was vrij vast, was goed in de aanname en de kaats, waardoor we door konden voetballen. Je hebt echter ook dieploopacties nodig van je voorhoedespelers en je middenvelders. Die hadden we te weinig, vond ik. Normaal weten we wel hoe we dit aan moeten pakken en waar de ruimte ligt, alleen moet je dan wel heel vast aan de bal zijn tegen teams die zo ver teruggaan. Dat hadden we niet goed onder controle.”

'Met Kasper, Hakim en Neres liepen nog zat spelers op het veld die een wedstrijd kunnen beslissen'

Er was veel te doen over de wissels van Keizer. “De tweede helft hadden we optisch wel in handen,” is de coach van mening. “Maar het gaat uiteindelijk om het creëren van kansen en het maken van doelpunten. Dat lukte niet. Dan moet je wisselen. Ik bracht Daley Sinkgraven voor meer diepte aan de linkerkant. Op de zes-positie probeerden we een extra push te geven met het inbrengen van Frenkie de Jong. Dan probeer je wat te forceren, maar het lukte niet.”

Klaas Jan Huntelaar keek negentig minuten toe vanaf de bank. Waarom bracht Keizer de spits niet binnen de lijnen? “We hadden Klaas erbij kunnen zetten, maar dan denk ik dat we het overwicht op het middenveld kwijt waren geraakt en dan loop je helemaal tegen een counter aan. Met Kasper, Hakim en Neres liepen nog zat spelers op het veld die een wedstrijd kunnen beslissen.”

Vanaf de bank zag Keizer hoe Amin Younes een vrijwel zekere 2-1 miste. “Dat was een geweldige kans. De bal stuiterde wel op. Vervelend voor hem en voor ons. Als je op dat moment op voorsprong komt, dan gaat Utrecht meer naar voren spelen en wij kunnen goed overweg met de ruimtes die dan ontstaan.”

Waar Ajax de reuzenkans op een voorsprong verspeelde, viel de goal zoals zo vaak wel aan de andere kant. Over de fatale 1-2 van Zakaria Labyad is Keizer duidelijk bij Ajax TV: “We geven voorafgaand aan die goal een ingooi weg. Dat is enorm slordig. De achterstand op PSV is niet onoverbrugbaar, maar we moeten veel facetten aan ons spel verbeteren, dat is duidelijk.”  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >