Jong Ajax verspeelt voorsprong en lijdt derde nederlaag op rij

Jong Ajax was al geen koploper meer en is na de zeperd van vrijdagavond ook geen runner-up. Zo gaat het hard met de ploeg van Michael Reiziger: de afgelopen drie competitiewedstrijden gingen verloren. Vrijdagavond was concurrent NEC de tegenstander.

25 november 2017 - 00:27
UsershyraDesktopajax_dataimagesabc8f6a40da3a36a5341acdde6bec711_normal
In de hoek waar de klappen vallen. © Pro Shots

Topscorer Mateo Cassierra schitterde door afwezigheid wegens een vermeende blessure van Klaas Jan Huntelaar. Waar Cassierra een plekje doorschuift, gold dat ook voor Kaj Sierhuis. Door het gemis van de Colombiaan kreeg hij de kans in de spits.

De eerste helft was tam. Beide ploegen leken het gevaar van de ander te kennen, waardoor de wedstrijd niet echt los kwam. Wellicht had dit ook met spanning te maken, de inzet van de wedstrijd was groot. Bij winst van Jong Ajax lag de strijd om de koppositie weer helemaal open.

Er vielen weinig kansen te noteren. Alleen de knullige situatie rondom een slordige uittrap van Ajax-keeper Kostas Lamprou zorgde voor een moment dat de supporters wellicht zouden kunnen oprakelen bij rust. Het moment eindigde overigens met een sisser, waar het schot van Mohamed Rayhi gekraakt werd. Verder was er voor de toeschouwers weinig te bespreken.

In de tweede helft kwamen de teams beter voor de dag. Jong Ajax gaf het startschot voor een boeiende periode waarin kort achter elkaar drie doelpunten vielen. In minuut 50 was daar eerst Noussair Mazraoui die met een pegel zijn ploeg op voorsprong zette. Even later ging de middenvelder voor zijn tweede, maar zag hij zijn poging eindigen op de handschoenen van doelman Joris Delle.

Het redden van Delle bleek goud waard voor de thuisploeg. Even later vond er namelijk een wisseling van de wacht plaats: NEC greep het initiatief. De Amsterdammers leken moeilijk met het offensieve spel van NEC om te kunnen gaan en verspeelden al snel de voorsprong. Met nog iets meer dan een half uur spelen op de klok liftte Rayhi de bal over Lamprou heen: 1-1.

Een vijftal minuten hierna had NEC de wedstrijd helemaal gekanteld. Verdediger Darren Sidoel dacht zijn ploeg een goede dienst te bewijzen door een bal weg te koppen, maar bracht het leder voor de voeten van Guus Joppen. Met een simpele voetbeweging scoorde hij het derde doelpunt van de avond. Na deze goal leek Ajax er weer iets bovenop te komen, maar zonder resultaat: NEC gaf de voorsprong niet meer uit handen.