Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Plattegrond van nieuwe Toekomst inclusief mini-stadion

P2 is nu nog een grijs en grauw parkeerterrein, maar moet op termijn uitgroeien tot een groene parel. Ajax is van plan om tussen nu en 2022 zo’n 36 miljoen euro te investeren in De Toekomst en we weten ook hoe het nieuwe sportpark eruit moet komen te zien.

16 november 2017 - 14:45
UsershyraDesktopajax_dataimages45311e3ddb5a0b6baed4230685cda705_normal
Dit is nu nog het hoofdveld van De Toekomst. Dat gaat veanderen.

Door Sander Zeldenrijk en Kevin Van Nunen

Operationeel directeur Rutger Arisz toonde een schets van de plattegrond tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, die vrijdag in de Johan Cruijff Arena werd gehouden. We kunnen wel van alles over een plattegrond vertellen, maar het is veel leuker om er naar te kijken.

De plattegrond staat vrijdag afgebeeld in onze krant Ajax Life, maar we kunnen ook de bezoekers van ons digitale thuis er mee verblijden. Zoals je ziet, staat er nogal wat te gebeuren. Parkeerterrein P2 gaat onherkenbaar veranderen.

Op de plek waar Ajaxsupporters nu hun auto parkeren, moet een mini-stadion komen plus kantoorruimte voor het personeel van de club. Het onderkomen zal een capaciteit van zesduizend stoelen krijgen en wordt de vaste thuishaven van Jong Ajax en Ajax Vrouwen. Ook de honkbalvelden komen in het bezit van de voetbalclub.

De ingrijpende verbouwplannen voor De Toekomst maken onderdeel uit van veel meer veranderingen in de directe omgeving van de Johan Cruijff Arena. Daarover op een later moment meer.


Klik op de afbeelding voor een grote variant.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >