Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Roda JC

Een blik op de ranglijst geeft niet veel reden tot optimisme, gelukkig ontmoeten de Ajax-spelers dit weekend positiviteitsgoeroe en Roda JC-speler Nathan Rutjes. Omdat Rutjes waarschijnlijk op de bank begint, hier van ons drie dingen die je moet weten over Ajax – Roda JC. Zelf zoeken naar lichtpuntjes (of bijzonderheden) mag namelijk altijd.

25 november 2017 - 12:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesc5fc07b778030dfbcbdb675bcd428155_normal
Roda-thuis was vorig jaar geen makkie (2-2). © Pro Shots

Ajax kan volgens historie scoren
Roda JC reist zondag als hekkensluiter af naar Amsterdam. De Limburgers verzamelden slechts zeven punten in de eerste twaalf speelrondes en deden het daarmee iets slechter dan FC Twente en NAC (negen punten).

Uit of thuis, maakt voor beide ploegen in deze confrontatie een enorm verschil. Thuis heeft Ajax een winstpercentage van 79,1%, uit ligt dat beduidend lager: 41,9%. Vorig seizoen kreeg het winstpercentage een knauw, toen Ajax in de beginperiode van trainer Peter Bosz onverwachts gelijkspeelde: 2-2.

Ajax - Roda is gezien de historie een wedstrijd met veel doelpunten. De vaakst genoteerde uitslag was in 43 edities 4-2. In die 43 wedstrijden scoorde Ajax maar liefst 129 keer. Wat neerkomt op drie doelpunten per wedstrijd.

Sinkgraven, Younes en Huntelaar niet, Viergever en Bergsma wel
Vrijdag werd al bekend dat Daley Sinkgraven er voorlopig niet bij is. De multifunctionele linkspoot bezeerde in het oefendeel met Borussia Mönchengladbach dezelfde binnenband die hem tijdens zijn laatste twee blessures parten speelde. Een positieve instelling kan geen kwaad, waar Sinkgraven net terug was van een langdurige blessure. Marcel Keizer deed al voorzichtig uitspraak over de kwetsuur. “Het is gescheurd of verrekt.” Het andere twijfelgevalletje op links, Nick Viergever, is gelukkig wel weer fit genoeg om mee te doen.

Klaas Jan Huntelaar verliet vrijdag trekkebenend de training. De spits greep naar de kuit en is er zondag niet bij. Op zijn eventuele absentie is al ingespeeld door het overhevelen van Mateo Cassierra. De Colombiaan kwam vrijdag niet in actie met Jong Ajax en mag zondag dus spelen in de Arena. En Ajax heeft een debutant op de bank: centrale verdediger Léon Bergsma is op het laatste moment aan de selectie toegevoegd. Vrijdag deed hij nog 90 minuten mee, met Jong tegen NEC.

Bus Roda-supporters blijft thuis
Via de website van de officiële supportersvereniging van Roda, SV Roda JC, is naar buiten gebracht dat de busreis richting de Arena niet doorgaat. Reden: “De geringe opgave. Oorzaak: de resultaten van de afgelopen weken.” En dan volgt een onduidelijke nadere verklaring: “Veel supporters gaan niet graag naar de Arena in verband met de opstelling van toezicht bij de Arena.” Of er op een andere manier Roda-supporters in Amsterdam aanwezig zijn, is niet duidelijk en niet te verwachten. Een belletje naar SV Roda JC bleef onbeantwoord, helaas. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >