Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Denemarken heeft Dolberg niet nodig in jacht op WK-ticket

Kasper Dolberg startte dit seizoen als Ajax’ onbetwiste eerste spits, maar vindt zichzelf inmiddels vaker dan hem lief is terug op de reservebank. Het gebrek aan speeltijd in het basiselftal van Marcel Keizer heeft nu ook consequenties voor de nationale ploeg.

01 november 2017 - 13:52
UsershyraDesktopajax_dataimages095fc3bab9215b3efe262a21b6427933_normal
Dolberg moet even een stapje terugdoen bij Deense ploeg. © Pro Shots

Dolberg is voorlopig zijn plek in de Deense nationale ploeg kwijt en mag zich nu melden bij zijn leeftijdsgenoten van Jong Denemarken. En dat is vast even slikken voor de aanvaller.

Bij Ajax moet hij toezien hoe Klaas Jan Huntelaar voorlopig de voorkeur krijgt. Hoewel het met de jonge Deen vast goedkomt, ziet hij nu wel de twee cruciale play-off wedstrijden tegen Ierland aan zijn neus voorbij gaan.

De Deense bondscoach Age Hareide, die Lasse Schöne wel gewoon opriep, maakt harde keuzes voor de belangrijke duels die voor zaterdag 11 en dinsdag 14 november op het programma staan. De inzet voor de Denen is duidelijk: een WK-ticket.

Voor Dolberg is het te hopen dat zijn land, ook zonder hem, het WK haalt ten koste van de Ieren. Het stapje terug bij Ajax kan immers nooit het hele seizoen duren. Een Dolberg in goede vorm kan komende zomer van grote waarde zijn voor Denemarken en Hareide weet natuurlijk dondersgoed wat de spits in huis heeft.

Helemaal uit beeld is Dolberg gelukkig niet bij de Deense voetbalbond. Hij mag zich melden bij Jong Denemarken, waarmee hij op 14 november een EK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Polen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >