Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De voorzichtige geldingsdrang van De Jong

Siem de Jong liet tegen De Dijk en Willem II zien hoe hij als routinier van waarde kan zijn voor het huidige Ajax. ‘Het is aan mij om te laten zien dat ik hoor te spelen.’

01 november 2017 - 13:03
UsershyraDesktopajax_dataimages6e67e5daae51afc662495f906606b77e_normal
Siem de Jong en Klaas Jan Huntelaar weten elkaar wel te vinden. © Pro Shots

De positie van De Jong bij Ajax is best een beetje vergelijkbaar met zijn inbreng vorig jaar bij PSV. Hij zit tegen een basisplaats aan en heeft concurrentie op het middenveld. “Concurrentie geeft soms een dubbel gevoel. Het is heerlijk omringd te worden door goede spelers, maar het liefst sta je daar zelf bij elke aftrap óók tussen.” Dit zei hij vorig jaar tegen Voetbal International, nog als PSV’er.

In de VI van deze week zegt De Jong: “Ik heb het gevoel dat ik het de trainer moeilijk maak. Na gewonnen wedstrijden houdt een trainer vaak vast aan hetzelfde elftal. Dus moet ik het tot nu toe van andere momenten hebben.” Marcel Keizer kiest vooralsnog voor Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Donny van de Beek als vaste middenvelders. Van de Beek is dan zijn grootste concurrent.

De Jong moet geduld opbrengen. “Ik heb tijdens mijn invalbeurten laten zien waar mijn kracht ligt. Natuurlijk zou ik het liefst elke wedstrijd starten. Dat wil elke speler. De trainer weet wat ik kan, dat moet ik laten zien zodra ik de kans krijg.” 

“Met mijn diepgang kan ik belangrijk zijn,” zegt de Jong over zijn meerwaarde. “Ik heb de laatste jaren steeds beter leren inschatten op welke momenten ik voor het doel moet komen. Dat spelinzicht is gegroeid. Ik weet aardig waar de ruimtes liggen rond Huntelaar.”

De Jong is niet de man om met zijn vuist op tafel te slaan. Hij wil vooral zijn voeten laten spreken en benadrukt dat nogmaals in het interview. “Het is aan mij om te laten zien dat ik hoor te spelen. Ik denk dat ik daarmee bezig ben.”

Het verhaal met Siem de Jong en andere Ajacieden over de concurrentie bij Ajax is te lezen in VI achter de betaalmuur bij Blendle

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >