Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax kiest bij vrouwentak voor frisse wind zonder Molenaar

Marleen Molenaar en Ajax gaan na ruim vijf jaar uit elkaar. De manager vrouwenvoetbal speelde een belangrijke rol bij de oprichting van het vrouwenteam en het uitbouwen ervan tot de organisatie die er nu staat.

02 november 2017 - 16:17
UsershyraDesktopajax_dataimages4c46ba009a207b85abab8493217f898c_normal
Trainer Engelkes was al weg bij Ajax Vrouwen, nu volgt Molenaar. © Pro Shots

Ajax Vrouwen sleepte vorig seizoen voor het eerst in haar historie het kampioenschap in de wacht en maakte er zelfs een dubbel van door voor de tweede keer de KNVB-beker te winnen.

Als gevolg van het kampioenschap kreeg Ajax Vrouwen de kans zich voor de Champions League te plaatsen. Dat lukte via de voorronde, maar in de eerste ronde bleek Brescia te sterk. Het seizoen gaat gewoon door, maar dan zonder Molenaar.

“Na vijf jaar vinden wij het tijd voor een frisse wind en een nieuw gezicht om een vervolg te geven aan het werk van Marleen,” reageert Marc Overmars namens de club. “Marleen heeft de afgelopen vijf jaar goed en belangrijk werk verricht.”

Overmars vervolgt: “Ze heeft veel energie gestoken in het opzetten van het vrouwenvoetbal bij Ajax. Dankzij haar inzet heeft het vrouwenvoetbal een prominente rol gekregen binnen de organisatie.”

De timing van Molenaars vertrek is vrij opvallend, aangezien ze middenin het seizoen vertrekt. Aan de andere kant kun je ook stellen dat alles nu loopt en dat haar opvolger straks de tijd heeft om toe te werken naar seizoen 2018/2019.

Het is nog niet bekend hoe Molenaars toekomst eruitziet. Molenaar was in het verleden actief bij AZ, dat tussen 2007 en 2010 drie keer op rij kampioen van Nederland werd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >