Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes zeker van WK, Denen van Ajax houden hoop

Duitsland heeft zich donderdag geplaatst voor het WK. Dat is vooral goed nieuws voor Amin Younes, die sinds de zomer deel uitmaakt van het keurkorps van Joachim Löw. Ondertussen mag ook Denemarken blijven hopen op deelname aan de eindronde.

06 oktober 2017 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesc99907bac7353873a1cd3985038e2b51_normal
Younes is zeker van het WK, al moet hij nog wel geselecteerd worden. © Pro Shots

De Duitsers waren in Noord-Ierland met 3-1 te sterk voor hun gastheren en hebben een sterretje verdiend op Teletekst. Younes kreeg overigens geen speeltijd. De campagne van Duitsland verliep tot nu toe vlekkeloos, met 27 punten uit negen duels.

Voor Denemarken is nog helemaal niets zeker, maar Kasper Dolberg en Lasse Schöne zijn tenminste nog in de race. Dat is het goede nieuws na het treffen met Montenegro (0-1), dat werd beslist door Christian Eriksen.

De voormalig middenvelder van Ajax haalde na een kwartier spelen maar eens uit vanaf randje zestien en trof doel. Denemarken moest winnen om uitzicht te houden op het bereiken van de play-offs, waarin alsnog een WK-ticket valt te verdienen.

Verlies was fataal geweest en nog steeds is niets zeker, maar deze horde is in ieder geval genomen. Denemarken sluit de kwalificatiereeks zondag in eigen huis af tegen Roemenië en is bij een positief resultaat zeker van de herkansing.

Er is zelfs nog een minimale kans op directe plaatsing voor het toernooi in Rusland, maar daar berichten we wel over als het zo loopt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >