Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitvak fluit debutant Lamprou uit zodra hij aan de bal is

Niet alleen Dennis Johnsen, ook Kostas Lamprou debuteerde tijdens het bekerpotje tegen De Dijk (1-4) in het shirt van Ajax. Johnsen is een groot talent, Lamprou derde keeper. En ook nog eens een doelman met een Feyenoordverleden. Dit was voor het uitvak reden om te fluiten zodra hij aan de bal kwam.

26 oktober 2017 - 12:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesb1341cc43c92d376f3ce19a319363c69_normal
Lamprou verdedigt na het doel van Feyenoord nu dat van Ajax. © Ajax Images

Door Kevin Van Nunen

De komst van Lamprou kreeg gestalte precies toen Ajax een dieptepunt op de zomerse transfermarkt beleefde. Er werd flink wat hoon en spot geuit door de supporters, niet in de laatste plaats omdat eigen jeugd moest plaatsmaken voor iemand met een verleden bij Feyenoord.

“Ik heb wel wat gefluit gehoord, ja,” bevestigt Lamprou in Volendam tegenover Ajax Life. “Het is niet altijd even leuk om zulke dingen te horen, maar ik had het wel een beetje verwacht. Ik laat me er niet door afleiden, totaal niet. In mijn ogen is het ook niet iets persoonlijks, maar omdat ik van Feyenoord afkom en als bescherming van de trots van de club.”

De 26-jarige Lamprou bedoelt maar te zeggen: in zijn spelerspaspoort komt ook Feyenoord voorbij. “Het kan altijd gebeuren, dit hoort bij het voetbal. We gaan gewoon door en ik blijf er niet in hangen,” vervolgt de man die nu zowel als keeper van Feyenoord als Ajax de klassieker won.

De Griek kreeg zondag nog de volle laag vanaf de tribunes in De Kuip, waar hij eerder werd toegejuicht na een zeldzame overwinning op de aartsrivaal uit Amsterdam. “Het was apart om in het shirt van Ajax terug te keren naar De Kuip. Bij Feyenoord heb ik mijn eerste stappen gezet, bij Ajax ben ik met een nieuwe familie begonnen aan een nieuw hoofdstuk.”

“Ik ging maar met een doel naar De Kuip en dat was om de club te helpen bij het behalen van de doelstelling: winnen. Er werden door Feyenoordsupporters ook allerlei dingen geroepen, maar ik bemoei me er niet mee. Ik was druk met het inschieten van Andre Onana. Daar lag mijn focus. Volgens mij is het meer gericht op het shirt dan naar de persoon.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >