Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitspraken 'niet frisse' Younes wekken verbazing bij Keizer

Marcel Keizer heeft met enige verbazing kennis genomen van uitspraken van Amin Younes. De buitenspeler vertelde in de krant dat hij niet fris is en het liefst langer op vakantie was gegaan. Keizer zegt juist op alle manieren rekening te houden met Younes.

20 oktober 2017 - 14:50
UsershyraDesktopajax_dataimagese606dd121b09dd6a2bfde2d25023ce58_normal
Gaat er in de communicatie iets mis tussen Keizer en Younes? © Pro Shots

Younes liet in De Telegraaf optekenen dat hij niet fris is en het oneerlijk vindt dat de fans zo kritisch over hem zijn, terwijl hij alleen maar zijn best doet. Het artikel was des te opmerkelijker, aangezien de Duitser juist altijd een opgewekte indruk maakt.

Uiteraard werd Keizer tijdens het persgesprek richting de klassieker gevraagd om te reageren op de uitlatingen van Younes. “Ik beschouw Younes als fit,” reageert de trainer, om daarna dieper op de materie in te gaan.

“Younes vond deze zomer na de Confederations Cup dat hij eerder terug moest komen van vakantie, ook vanwege de situatie met Appie. Ook de CL-voorronde kwam er snel aan. Dat hij eerder terugkomt is prima, maar dan kunnen we hem niet volle bak laten trainen.”

Keizer meldde inderdaad maanden geleden al dat hij alles wilde doen om Younes gezien alle drukte tegemoet te komen. “We kijken iedere keer wat we kunnen betekenen: een vrije dag hier of daar. Of hij Sparta-thuis niet had kunnen overslaan? Zeker, maar we vragen vaak aan Amin hoe het gaat en hij wil nooit een wedstrijd missen.”

Younes is dus minder fris, maar wil ook niets missen. Keizer stelt dat hij spelers die niet fris zijn buiten de basis laat, zodat je kunt concluderen dat de linksvoor zondag op de bank zit. Dat klopt niet. “Younes speelt wel,” bevestigt de trainer.

Het probleem is een beetje dat Younes zich afgelopen zomer in Rusland in de kijker speelde bij de Duitse selectie, dat de grote namen thuis had gelaten. Ook met grote namen erbij is Younes van de partij, waardoor hij op pad is in interlandweken.

Dat gaat ten koste van zijn rust en misschien ook wel van zijn scorend vermogen. “Younes scoorde zaterdag nog,” grapt Keizer. “Dat is een geintje, natuurlijk moet zijn rendement omhoog. Dat zal hij zelf ook vinden, dat vinden we allemaal. Eigenlijk geldt dat vooral voor doelpunten, want goede voorzetten zie ik genoeg. Het is een eeuwige discussie, wij zien voldoende potentie.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >