Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne vindt instelling Ajax beter dan het veldspel

Lasse Schöne is goed te spreken over de samenstelling van het middenveld van Ajax. En heus niet alleen omdat zijn naam weer op het formulier staat. “Ik denk dat we het goed doen,” vertelt hij nu Ajax na zijn rentree in de basis twee keer met 4-0 won.

15 oktober 2017 - 22:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesdbd52a333b0140da17a9b7c943cc7de3_normal
Schöne wordt op zijn oude dag ingezet om ballen af te pakken op het middenveld. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Er werd weliswaar acht keer gescoord zonder een tegendoelpunt te incasseren, Schöne weet dat de stapjes die Ajax zet nu nog klein zijn. “Het is nog niet geweldig, maar we komen wel stapje voor stapje dichterbij. Drie punten helpen altijd en ik zie zeker progressie,” aldus de Deen tegenover onder meer Ajax Life.

“Het voetbal is nog niet altijd even geweldig als we graag willen, maar we staan wel met een andere instelling op het veld. We vechten ervoor, we hielden twee keer de nul. Het klinkt afgezaagd, maar soms is het goed een wedstrijd te verliezen. Dan moet je uit een ander vaatje tappen. We winnen twee keer, er is nog lang te gaan, maar we zitten op de goede weg.”

Schöne (31) merkt dat zijn ervaring nog altijd van waarde is, zeker nu de ploeg van Marcel Keizer op zoek is naar vastigheid, vertrouwen en goede resultaten. “Er hijgen wat jongens in mijn nek, maar ik denk dat ik iets toevoeg aan dit team. Ik heb routine en moet op mijn oude dag nog hard aan het werk, ballen afpakken, om een beetje de rust bewaren op het middenveld. De trainer weet wat ik kan, dat is niks nieuws.”

Donny van de Beek en Hakim Ziyech zijn de andere middenvelders in het blok van drie, dat kop en staart aan elkaar moet verbinden. “Ik denk dat we het goed doen. Het is ook leuk dat mijn naam er tussen staat. De laatste twee potjes komen we zonder tegentreffer door, we creëren kansen en maken acht doelpunten,” stelt Schöne.

Hoewel de twee slechts een kwartier samen op het veld stonden, voelde Schöne direct een klik met invaller Siem de Jong. Aangezien Van de Beek de laatste weken niet zo lekker in zijn vel lijkt te steken, zit er misschien wel een wissel aan te komen. Althans, als de goede verhalen over Siem tijdens trainingen waar zijn.

Schöne: “De diepgang van Siem vind ik van toegevoegde waarde. Ik kan hem bedienen, Hakim kan dat ook. Of het vanzelf ging? Ja, eigenlijk wel. Ik heb natuurlijk al jaren met hem gevoetbald, Siem is een slimmer speler die goed loopt. Als je een goede bal geeft, heeft hij hem wel. Donny deed het een paar keer goed, vind ik, al heeft hij dat minder dan Siem. Donny heeft weer andere kwaliteiten.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >