Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer schuift credits voor scorende wissels door naar bank

Er is eigenlijk al sinds de start van het seizoen veel te doen om het wisselbeleid van Marcel Keizer. Eerst pakten zijn wissels verkeerd uit, toen bleken zijn wissels ineens vaak het verschil te maken. De trainer gelooft niet zo in de term ‘gouden wissel’.

30 oktober 2017 - 13:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesd41b20d9e5d176c8451fdfd0bec55d18_normal
Keizers wissels zijn al vanaf het begin volop voer voor discussie. © Pro Shots

Gouden wissel of niet, feit is dat al zes keer een invaller erin slaagde om een wedstrijd te doen kantelen door een doelpunt te maken. Het was Siem de Jong die zaterdag inviel en zijn vliegtuigje liet opstijgen, anders was het een vervelende avond geworden.

“Of ik zo goed ben in wisselen? Nou, nee. Ik vind dat ik een goede bank heb. Deze bal schiet Siem op de trainingen ook gewoon heel vaak erin,” blijft Keizer bescheiden in gesprek met Ajax TV.

“Als Siem opduikt op randje zestien, is de kans groot dat hij de bal binnen schiet. Dat is een kwaliteit van hem. Ik ben blij dat hij invalt en dit doelpunt maakt,” vervolgt de trainer.

De vorige trainer, Peter Bosz, zag maar drie keer een invaller van doorslaggevend belang zijn. Er is dus al sprake van een verdubbeling en dan zijn we verre van halverwege het seizoen. Keizer vermoedt dat dit alles te maken heeft met de toegenomen onderlinge concurrentie.

“Siem klopt aan de deur, net als een paar andere jongens, en dat blijft goed voor ons. Ook komende week moet iedereen weer bij de les zijn tijdens trainingen, zodat de opstelling weer een verrassing is en je je ook in de wedstrijden moet laten zien als je in de basis staat. Dat houdt elkaar scherp.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >