Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer houdt hoop voor Cerny, maar vreest het ergste

Vaclav Cerny is naar het zich laat aanzien zwaar geblesseerd geraakt tijdens het bekerpotje van Ajax. De Tsjech had juist de 0-4 op het scorebord gezet toen hij door zijn knie zakte. Er is niets zeker, maar er bestaat vrees voor schade aan zijn kruisband (rechts) en dus een lange absentie.

25 oktober 2017 - 21:10
UsershyraDesktopajax_dataimages830394288aa6c219dc689957b05f1b96_normal
Er was geen tegenstander in de buurt toen het totaal fout ging met Cerny. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Cerny kampte vorig seizoen met rugklachten en was juist weer op de weg terug, al was hij nog lang niet zeker van een basisplaats. De zwaarste blessures lopen voetballers over het algemeen op als er geen tegenstander in de buurt is en inderdaad, geen speler van De Dijk raakte Cerny aan.

De rechtsbuiten werd in tranen op een brancard naar de kleedkamer gedragen. “Ik hoop dat het alleen zijn binnenband is, dan zijn we hem zes weken kwijt. Maar het zag er slecht uit. Grote kans dat ik hoop tegen beter weten in,” aldus Keizer tegenover onder meer Ajax Life.

“Het was pure pech. Vaclav gleed half weg en toen kwam zijn gewicht erop. Gleed hij maar weg. Of het kunstgras nog van invloed is geweest? Misschien was het ook op gras gebeurd, daar durf ik echt niets over te zeggen,” vervolgt de trainer.

Cerny verliet het Kras Stadion van FC Volendam op krukken en met een brace om zijn knie. De dokter kon nog niet veel vocht in zijn knie constateren, maar dat kan na een nachtje slapen totaal anders zijn.

“Dit is voor hem een drama, voor ons allemaal ook, maar voor hemzelf het meeste,” merkt Keizer op. “De groep was echt begaan met die jongen en informeerde in de kleedkamer eerst hoe het met hem was. Laten we hopen dat het meevalt, maar dit kan zomaar einde seizoen zijn.”

Cerny ondergaat zo snel mogelijk een scan om de precieze schade in zijn knie vast te stellen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >