Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer hoopt dat Wöber nog veel stappen gaat zetten

Je eerste wedstrijd voor Ajax is nooit je beste. Nou ja, behalve misschien als je Jairo Riedewald heet en debuteert in de eredivisie. Maar goed, dit stuk gaat over Maximilian Wöber, die een goede indruk achterliet. Marcel Keizer verwacht echter meer.

03 oktober 2017 - 14:08
UsershyraDesktopajax_dataimages328b2fdfb01cdbde3caf7b2d25aa864d_normal
Het bestaat haast niet dat dit al Wöbers beste wedstrijd voor Ajax was. © Pro Shots

Wöber mocht tegen sc Heerenveen (0-4) samen met Matthijs de Ligt het centrale duo achterin vormen. Geen gemakkelijke taak voor de Oostenrijker, die pas vijf minuten ervaring in de eredivisie had. En terwijl Ajax bivakkeerde op het randje van serieuze crisis.

De opvolger van Davinson Sánchez hield zich echter goed staande en als hij meer ballen weet te onderscheppen op belangrijke momenten, dringt de vergelijking zich vanzelf op. Zo ver is het nu natuurlijk nog niet, maar wie weet wat we in de toekomst kunnen verwachten.

“Het was even wennen in het begin, al trainden Matthijs en Max de hele week samen. Je wilt een lijn hebben, heel precies opsluiten en snel aansluiten, maar ook dat eentje het duel aangaat en de ander rugdekking geeft,” verklaart Keizer tegenover Ajax TV.

“Dat was in het begin een beetje stoeien, maar ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter. Het gaat hier om een jongen van 18 en eentje van 19, ik ben tevreden, ze hebben het goed gedaan.”

De trainer is voor nu tevreden, maar verwacht ook dat Wöber meer stappen kan zetten. De Oostenrijker is nog steeds pas vers binnen en hoe meer en langer hij bij Ajax rondloopt, des te meer vooruitgang hij zal boeken.

Keizer: “Als je nieuw bent bij Ajax is het altijd even zoeken. En wennen. We zagen snel dat Max in de passing oké is, maar je wilt ook de verdedigende hardheid zien. Ik zeg het wederom: hij kan nog enorme stappen maken.”

Het enige probleem is dat Wöber op pad is met de nationale ploeg van Oostenrijk. Hij meldt zich pas over een dag of tien weer in Amsterdam. En met een weer fitte Daley Sinkgraven nemen de opties achterin voor Keizer eindelijk een beetje toe.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >