Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer hoopt dat Ajax na klassieker weet door te groeien

Vier keer vier, maar hoe gaat dat in wedstrijd vijf? Als Ajax zich serieus wil melden in de titelrace, moet er hoe dan ook worden gewonnen van Willem II. Marcel Keizer is zich daar van bewust en ziet de onderlinge concurrentie steeds verder toenemen.

27 oktober 2017 - 16:55
UsershyraDesktopajax_dataimages5c40a7b6389309980bddaa2f1b8d29a3_normal
Onderlinge concurentie, dat kunnen we niet vaak genoeg horen! © Pro Shots

Het goede nieuws is dat Kasper Dolberg weer scoort, terwijl Siem de Jong de woorden van Keizer waarmaakt en ook in wedstrijden opvalt. Hadden we Frenkie de Jong al genoemd? Hij zou graag meer speeltijd willen.

“We scoren vier duels op rij vier keer, maar als je dan een groep hebt die vindt dat we nog wel beter kunnen, is dat alleen maar goed,” geeft Keizer aan tegenover Ajax TV, in aanloop naar het treffen met Willem II.

“We blijven bezig met elkaar, controleren steeds wat er beter kan en genieten van wat er goed gaat. We raken beter op elkaar ingespeeld, de onderlinge concurrentie op het trainingsveld doet ook iets. Dat houdt de scherpte er goed in.”

Die scherpte moet Ajax vasthouden en van de coach wordt net zo goed het een en ander verwacht. Hij moet de juiste keuzes maken, terwijl dit blijkbaar alleen maar moeilijker wordt. “Ik heb een paar aardige dagen gehad om na te denken wie er moet spelen,” aldus Keizer.

“Dat is nu niet zo gemakkelijk, maar het maakt het voor een trainer ook wel weer lekker. Omdat iedereen zo positief bezig is, moet ik moeilijke keuzes maken,” vervolgt hij. “We speelden drie keer op rij in dezelfde opstelling, maar sommige jongens toonden tegen De Dijk aan dat ze goed zijn, dus het is niet gezegd dat ik alles laat staan.”

“We moeten zorgen dat we winnen en als extraatje goed spelen, zodat we nieuwe stappen maken in onze ontwikkeling. Laten we hopen dat dit samen gaat met doelpunten maken.”

Overigens past Keizer sowieso een wissel toe, aangezien Amin Younes vanwege een knieblessure niet kan spelen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >