Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax wint met Sinkgraven als middenvelder

Tegen Sparta mocht Daley Sinkgraven een kwartiertje meedoen met Ajax 1, na een half jaar blessureleed. Met Jong Ajax tegen Almere City startte hij op het middenveld. En speelde nogal slordig.

16 oktober 2017 - 21:53
UsershyraDesktopajax_dataimages75c3fc5ac27a51037e9c235e6e42c694_normal
Sinkgraven viert het feestje mee na de 2-0 van Cerny. © Pro Shots

Bij de NOS zei Sinkgraven nog na Ajax - Sparta: “Ik denk dat ik me wel op linksback moet focussen. De trainer heeft ook aangegeven dat ik heel goed als middenvelder kan spelen. Daar was ik het wel mee eens,” zei hij, gevolgd door een veel betekenend lachje.  

Zijn voorkeur ligt op het middenveld. “Maar ik ben blij dat ik minuten kan maken en belangrijk kan zijn voor het team. Vorig jaar heb ik dat op linksback moeten doen. Zo ziet het er nu ook uit.”

Dus werd dé vraag aan Sinkgraven gesteld over de klassieker: basis? “Ik hoop het wel. Dat is niet aan mij. Ik ga m’n stinkende best doen op de training. Dan is het aan de trainer.”

Of Marcel Keizer overtuigd was na het duel met Almere City, is de vraag. Zijn alternatieven Nick Viergever en Maximilian Wöber zijn wedstrijdfit. Voor een klassieker moet je echt top zijn. 

Dat was Sinkgraven slechts heel af en toe, deze maandagavond op sportpark De Toekomst. Hij kreeg in de 74ste minuut geel voor een wat onbesuisde tackle. 

Welke Ajacieden vielen wél op? Mateo Cassierra, met de fraaie 1-0,  vanuit stand vanaf randje zestien. Vaclav Cerny scoorde met een lage schuiver 2-0, vlak voor rust. Noussair Mazraoui maakte de derde, na een mooie assist van Dennis Johnsen. Sinkgraven was wel betrokken bij de opbouw van deze aanval.

Jong Ajax blijft koploper in de Jupiler League. De discussie over de linksback voor de klassieker, aanstaande zondag, zal nog wel even voortduren. In die race staat Sinkgraven nog niet onbedreigd aan kop.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >