Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Willem II - Ajax

Na het debacle tegen Vitesse sloot Marcel Keizer een abonnement op vier goals af. En met succes: tegen SC Heerenveen (0-4), Sparta (4-0), Feyenoord en De Dijk (1-4) werd overtuigend gewonnen. Het lek lijkt boven, tijd om de achtervolging in te zetten. De eerstvolgende horde heet Willem II, hier drie dingen die je moet weten over de wedstrijd van zaterdagavond.

28 oktober 2017 - 12:46
UsershyraDesktopajax_dataimages02f33c69ce0b900ea5870bbc93416a58_normal
Vorig seizoen geen schaal; wel applaus. © Pro Shots

Tumor bij Sol succesvol verwijderd
Daags na het maken van de winnende treffer in de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen, ging Willem II-spits Fran Sol onder het mes. Op de dag voor de wedstrijd werd een tumor in zijn teelbal ontdekt, welke operatief verwijderd is.

Algemeen directeur Berry van Gool liet voorafgaand aan de operatie op de clubsite weten: “We zijn erg geschrokken van dit nieuws. Wij wensen Fran en zijn familie uiteraard veel sterkte toe. Zodra we meer informatie hebben over de gezondheid van Fran, zullen wij dit communiceren.”

Inmiddels is bekend dat de operatie succesvol verlopen is. De club heeft daarbij geen uitspraak gedaan over de aard van de tumor. Wel heeft trainer Erwin van de Looi laten weten dat zijn ploeg ‘goed is omgegaan met deze situatie.’

Zodoende laat Sol de wedstrijd met Ajax aan zich voorbij gaan. De Spaanse spits is clubtopscorer in Tilburg, hij maakte dit seizoen al zes eredivisiedoelpunten.

Favoriete tegenstander en bekende titeltrauma’s
Vorig seizoen stond de uitwedstrijd in Tilburg gepland op de allerlaatste speeldag. Toenmalig trainer Peter Bosz koos ervoor om de jongste Ajax-ploeg ooit op te stellen, de gemiddelde leeftijd was toen 20 jaar en 139 dagen. De jonkies deden wat ze moesten doen en zegevierden met 1-3, maar in De Kuip deed Feyenoord dat ook door te winnen van Heracles. Zodoende geen Amsterdams feest.

Vorig jaar was het verschil met de kampioen een punt, tien jaar daarvoor slechts een doelpunt. Na een knotsgekke ontknoping waarbij titelfavoriet AZ verloor bij Excelsior, leek Ajax kampioen te worden bij Willem II, maar moest de hoofdprijs uiteindelijk aan PSV laten. De Eindhovenaren hadden een iets beter doelsaldo.

Ondanks leed uit het verleden kunnen de Ajacieden de wedstrijd met vertrouwen tegemoet gaan. Van geen enkele tegenstander won Ajax deze eeuw vaker in uitwedstrijden dan tegen Willem II. De laatste uitwedstrijd die in Tilburg verloren ging dateert van 2008. Destijds ging Ajax met 2-1 ten onder met trainer Marco van Basten aan het roer.

Neres in bloedvorm
Het is geen geheim dat David Neres momenteel in goede vorm steekt. Over zijn optreden tegen Feyenoord is de afgelopen week nog veel gesproken. Meer dan terecht: de Braziliaan is ijzingwekkend effectief. Toch was de jeugdinternational bij een van zijn basisplaatsen niet verantwoordelijk voor een goal of een assist, uitgerekend uit tegen Willem II sputterde de motor tegen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >