Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over De Dijk - Ajax

Na de klassieker is de stemming in de hoofdstad nog steeds opperbest. Ajax moet door, vanavond in een wat gekke stadsderby buiten Amsterdam. Drie dingen die goed zijn om te weten over het bekerpotje tegen ASV De Dijk, in Volendam.

25 oktober 2017 - 11:13
UsershyraDesktopajax_dataimages3882878d4e7198c11df6385be2f41e8c_normal
Verhoeven in 2008 na de bekerwinst op Ajax. Andere tijden, zeggen wij. © Pro Shots

Verhoeven: de cirkel is rond 
Alles is rond voor doelman Jeroen Verhoeven. De cirkel, de pizza’s, de bal… Zonder gekheid, schitterend toch, dat Verhoeven drie jaar bij Ajax keepte. Hij kwam lang voor FC Volendam uit en treft nu met z’n werkgever De Dijk Ajax in de KNVB-beker. In ‘zijn’ oude stadion. “Eigenlijk is het een heel mooi verhaal,“ zegt de doelman zelf tegen Ajax TV.

In 2008 won Verhoeven, met Volendam in het Kras Stadion, in de beker van het grote Ajax. “Eigenlijk zaten we met Volendam in een slechtere periode. Toen kwam Ajax en alles viel een beetje op z’n plek. Het was een zware wedstrijd en we hielden goed stand.”

Sterker nog: spits Jack Tuijp maakte toen de winnende. Ajax lag eruit. Beide ‘senioren’ maken onderdeel uit van de selectie van ASV De Dijk vanavond. "Een gouden combi,” aldus Verhoeven.

Keizer is wijzer
De Telegraaf heeft vanochtend al de opstelling van Ajax uitgedeeld. We citeren: “Lamprou; Orejuela, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; F. de Jong, Eiting, S. de Jong; Cerny, Dolberg, Kluivert.” Ga er maar, ijs en weder dienende, vanuit dat het klopt. 

Mooi is dat Dennis Johnsen, Mateo Cassierra en Deyovaisio Zeefuik mee gaan naar Volendam. Beide aanvallers en de verdediger doen het goed in Jong Ajax en hebben inmiddels best wat vlieguren op nepgras gemaakt, in de Jupiler League. Dat kan een voordeel zijn.

Marcel Keizer verheugt zich op het Amsterdamse potje en blijft op zijn hoede: “De Dijk is een klasse hoger dan Scheveningen. Dus we onderschatten niks.”

Volle bak in het Kras Stadion
Officieel staan er 400 Ajacieden op de Jaap Bond-tribune, rechts van de eretribune en de centrale camerapositie. In het uitvak dus. Maar als we de beschikbare plekjes checken op de site van FC Volendam, zien we nog maar enkele kaartjes op de hoeken van de Pé Mühren-tribune (links). De rest is uitverkocht.

Het wordt dus druk en we hopen op een toffe Amsterdamse avond in het palingdorp. Ring A10, afslag Noord/Volendam kent deze vakantiedag uitzonderlijke spitsdrukte, verwachten wij.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >