Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Alleen kunstgras scoort bij aanvoerders slechter dan Arena

We zijn de donkerste dagen al een tijdje voorbij, maar blijkbaar is de grasmat van de Johan Cruijff Arena de laatste tijd verre van optimaal. Anders valt het niet te verklaren dat de aanvoerders het veld waarderen met slechts een gemiddelde score.

27 oktober 2017 - 11:05
UsershyraDesktopajax_dataimages975217b807be08442e84f9922dc6acd2_normal
Het veld is prima geschikt om even uit te rusten na een gemiste kans. © De Brouwer

Het is voor de VVCS, de vereniging van contractspelers, vaste prik om de aanvoerders van de clubs uit de eredivisie wekelijks te vragen naar een score van heet veld waarop werd gevoetbald. De Johan Cruijff Arena komt niet zo lekker uit de bus.

Sterker nog, de mat in de Johan Cruijff Arena is de slechtste natuurgrasmat. De Kuip heeft een perfecte score van vijf sterren, de Arena komt niet verder dan 3,5 ster. Helemaal onderaan vinden we, zoals altijd, de kunstgrasmatten terug.

Het viel ons de laatste twee thuisduels wel op dat je wat bruine plekken ziet op het veld, zeg maar direct voor de dug-outs. Dit was de laatste jaren niet het geval, sinds de nieuwe onderhoudploeg erin zit, maar aan de waardering van de spelers ontbreekt het nog.

De Ajacieden komen zaterdag in actie tegen Willem II en ook dat veld komt voorlopig niet goed uit de test. Het gras in het Koning Willem II Stadion scoort net als de Arena maar 3,5 ster.

Het veld van De Toekomst gooit in de Jupiler League hoge ogen en schurkt ook nu weer tegen de koppositie aan. Het gekke hiervan is dat precies hetzelfde bedrijf het onderhoud doet. Op basis van de scores kun je trouwens nagaan dat het plastic gras in de Jupiler League pas echt als verschrikkelijk wordt ervaren...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >