Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bevestigt afgescheurde kruisband in knie Cerny

Waar al voor werd gevreesd, is nu ook bevestigd. Vaclav Cerny heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd. Het seizoen van de rechtsbuiten is afgelopen en dat al eind oktober.

26 oktober 2017 - 16:57
UsershyraDesktopajax_dataimages6831cabae1a9432239b4b6584608d073_normal
Cerny moet minstens een halfjaar revalideren... © Pro Shots

Cerny verdraaide woensdag zijn knie tijdens de KNVB-bekerwedstrijd tegen De Dijk. Ajax won met 1-4 en Cerny had een kwartier voor hij geblesseerd raakte nog het vierde doelpunt gemaakt voor zijn ploeg.

De Tsjech raakte geblesseerd zonder enig contact met een tegenstander. Dat zijn vaak de ergste blessures en dat blijkt nu ook. Ajax kon woensdag nog niet direct een diagnose stellen, maar na een nachtje slaap bleek al snel dat het foute boel was.

De twintigjarige Cerny had juist een hoop blessureleed achter zich gelaten. Hij kampte met ruggenwervels die te dicht op elkaar zaten, waardoor een zenuw bekneld raakte. Marcel Keizer gunde hem dit seizoen weer diverse basisplaatsen en invalbeurten.

Het komende halfjaar, misschien wel de komende acht of negen maanden, staan voor Cerny opnieuw in het teken van revalideren. Wie weet slaagt hij er daarna alsnog in door te breken bij Ajax. Zijn contract loopt overigens tot de zomer van 2020.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >