Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes blijft het maar proberen, proberen en proberen

Is Amin Younes het scoren verleerd? Je zou het haast denken. De Duitser wist dit seizoen nog geen doelpunt te maken. Ook tegen ADO Den Haag bleef een treffer uit. Younes geeft niet op. “Ik krijg wel kansen, daarom blijf ik positief.”

30 januari 2017 - 14:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesb08b4b10b3ede7219b5c9e411e6ec081_normal
Mannetjes komt Younes wel voorbij, het vervolg moet beter. © Pro Shots

Younes is een beetje de knuffelbeer onder de Ajacieden. Een kleine, vrolijke jongen die hartstikke blij is dat hij het rood-witte shirt mag dragen en interviews het liefst in het Nederlands geeft. En dus niet in het Duits. Al floept er af en toe wel een woordje uit.

De linksbuiten vertelt bijvoorbeeld dat het aanvalsplan van Ajax onder Peter Bosz is gewijzigd. “Vorig jaar was het: hoe krijgen we Amin vrij? Nu hebben we een speler als Ziyech, die veel drang naar voren heeft. Hij heeft een goede schiet (goed schot, red.). Net als Lasse,” deelt Younes met onder meer Ajax Life.

“We proberen altijd de diepe bal te zoeken. Daar moet ik nog aan werken, ik kan nog veel stappen maken. Juist omdat het minder goed gaat dan ik had verwacht,” vervolgt de vleugelflitser, die het niet moeilijk vindt om positief te blijven. “Nee, helemaal niet. Ik werk elke dag keihard om en probeer te doen wat de trainer van mij vraagt. Dat is iets anders dan vorig jaar.”

Younes vindt het heerlijk dat Ajax onder Bosz vol druk naar voren zet. Hij kijkt niet eens meer achterom of de middenvelders wel aansluiten. “Ik weet zeker dat de hele ploeg meedoet,” merkt hij op. Een verschil is dat Mitchell Dijks niet meer de hele wedstrijd opstoomt over de linkerflank, maar dat Daley Sinkgraven hem in de rug dekt.

Is dit misschien een reden dat hij vaker twee verdedigers tegenover zich heeft staan? “Nee, dat denk ik niet. Daley doet het echt heel goed en komt ook mee naar voren. Ik word vaker gedekt door twee man en Daley en Mitchell zijn andere spelers, maar het heeft vooral te maken met de andere manier van spelen.”

Het gekke is dat Younes in een oefenpotje tegen Red Bull Leipzig (5-1) prompt drie keer scoort, maar in de eredivisie gaan ballen naast, over of gaat het mis als hij ook nog een derde verdediger wil uitspelen. “Ik denk dat alle spelers zo’n periode hebben als waar ik nu in zit. Het punt is: ik ben gevaarlijk en krijg kansen, vroeg of laat moet het weer raak zijn. Ik blijf het proberen.”

Een lading kritiek die dan weer onterecht over de 23-jarige wordt uitgestort, is dat hij voorspelbaar zou zijn. Of is. Maar het werkt wel. Younes loopt tegenstanders vaak zat voorbij alsof ze er niet staan, het is vooral het vervolg dat beter moet. Het schieten op doel of het afspelen op een vrijstaande teamgenoot. Vijf assists is niet slecht, maar meer is gewenst.

Daar is Younes het mee eens. “Haha, ja. Ja, ja, ja. Ik probeer het altijd, dat is mijn kwaliteit. Ik probeer het steeds weer opnieuw. Als het lukt, zegt iedereen: heel goed gedaan. Anders ben ik voorspelbaar, maar de tegenstander trapt er telkens in. Veel aanvallers doen steeds hetzelfde. De kritiek is wel een beetje terecht, omdat ik vaker buitenom moet gaan. Maar ik ben jong en kan me nog op veel vlakken verbeteren. Dat probeer ik ook.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >