Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Waakzame Bosz ziet ‘moeizame maar terechte zege’

Peter Bosz sprak na afloop van de krappe zege (0-1) in Utrecht van een moeizame maar terechte overwinning. Ondanks twee zwaarbevochten uitzeges op rij kan blijft waakzaamheid geboden.

22 januari 2017 - 14:30
UsershyraDesktopajax_dataimages7e740d09244f8f1be1fb6622bd953634_normal
Bosz is als Ajaxtrainer nog ongeslagen in Stadion Galgenwaard. ©Pro Shots

Natuurlijk zat Bosz opgelucht met een grijns achter de perstafel in de Domstad. Daar had de oefenmeester alle reden voor, want zijn ploeg liep geen averij op in de inhaalrace op koploper Feyenoord. “Willen wij kampioen worden, dan zullen we met de volle inzet en concentratie moeten spelen zoals we vandaag in het eerste halfuur deden. Dan komen daarna je kwaliteiten daar bovenuit.”

Uiteindelijk sprak de Ajaxtrainer van een verdiende zege. “Dit was een goede overwinning in een hele lastige uitwedstrijd, tegenstander en systeem. Daar zijn we als team uitstekend mee omgegaan. Het eerste half uur was voor ons en in het laatste kwartier van de eerste helft gaven we wat kansen weg.”

Bosz had ook gezien dat zijn ploeg matig uit de kleedkamer kwam. “Dat was niet goed, maar gaandeweg pakten we het initiatief over en zijn we vol voor de overwinning gegaan. Over negentig minuten genomen vond ik ook dat we die terecht hebben binnengehaald. Kortom, een moeizame maar terechte zege.”

Een toch wel opmerkelijke wissel was die van Davinson Sánchez. De Colombiaan is al aan een lang seizoen bezig en kende voor de winterstop een terugval, liet Bosz tijdens het trainingskamp in Portugal al weten. Matthijs de Ligt verving de Zuid-Amerikaan een kwartier voor tijd. “Matthijs klopt op de deur en vandaag, in deze wedstrijd en op dit moment, hadden we hem nodig. Hij heeft een betere inspeelpass en nam initiatief,” reageerde Bosz tegenover Ajax Life.

Met de volle buit uit twee lastige uitduels doet Ajax nog volledig mee in de jacht op de schaal. Bosz blijft waakzaam. Hij zal ook gezien hebben dat FC Utrecht in eigen huis de beste kansen kreeg en dat Ajax maar moeizaam iets creëerde. Wat dat betrof kreeg Bosz collega Erik ten Hag de felicitaties maar moeizaam over zijn lippen. “Ik ben tevreden, maar heb ik mijn achterhoofd ook de twee thuisduels tegen Roda JC en Willem II, waarin we vijf punten hebben laten liggen,” besloot de Ajacied.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >