Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ophef! PEC-fans boos om Amsterdamse vlaggetjes in kaas

Zwaar weekeinde gehad? Wij niet, de gemiddelde supporter van PEC Zwolle wel. En dus is er ophef. De vlaggetjes in de kaas bij de business club vormen de aanleiding. Het waren namelijk Amsterdamse vlaggetjes.

16 januari 2017 - 13:04

Het loopt dit seizoen niet lekker met PEC, dat in zwaar weer verkeert en succestrainer Ron Jans in de zomer ziet vertrekken. Ook de eerste wedstrijd van 2017 bood nog geen beterschap. Genoeg redenen dus voor ophef, maar die ontstond vanwege iets anders.

Als de kazen nog niet zijn gesmolten, dan zijn de rapen wel gaar. Er doken na PEC - Ajax (1-3) wat foto’s op van blokjes kaas, met Amsterdamse vlaggetjes erin geprikt. Vlaggetje is ook lekker, volgens Maaslander, maar nu even niet.

“Kaasvlaggetjes van Amsterdam in onze business-ruimte, dat kan niet. Het is voor ons niet iets om je schouders over op te halen,” aldus Freddy Eikelboom. Freddy is voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle en doet zijn beklag in De Stentor.

“Dan begrijp je het niet, als cateraar. De wedstrijd is in Zwolle, in ons stadion, waar de kleuren blauw en wit zijn. Als wij naar de Arena gaan, staan daar ook geen blauw-witte vlaggetjes in de hapjes. Je maakt jezelf onnodig klein als club, door Amsterdamse vlaggetjes in eigen huis te gebruiken. Gewoon niet doen.”

De betreffende cateraar zegt ‘lering te hebben getrokken’ en belooft dat het niet meer zal gebeuren. Wij van Ajax Life kunnen nu alleen maar hopen dat de kaasblokjes niet van Old Amsterdam waren. Anders krijg je dat weer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >