Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB neemt volgende stap met videoscheids

Noem ons hipsters, maar wij waren al voor de videoscheidsrechter voor er überhaupt sprake van was. Gelukkig is het nut ervan nu tot de gehele voetbalwereld doorgedrongen, mede dankzij de lobby van de KNVB. En de voetbalbond zet eind januari de volgende stap: on field review.

12 januari 2017 - 15:42
UsershyraDesktopajax_dataimages0c578a4537c009672821020c136f6298_normal
Wij zijn fan van de videoscheidsrechter. © Pro Shots

We zeggen er gelijk maar bij dat Ajax dit seizoen weinig gaat merken van de extra hulpmiddelen voor de scheidsrechters. De videoscheids en alles wat daarbij komt kijken wordt getest in het bekertoernooi, daar doet Ajax niet meer aan mee...

Maar op de langere termijn zijn deze tests natuurlijk ook interessant voor Ajax. Het is de bedoeling dat videoscheids uiteindelijk wordt ingezet in de eredivisie. En dat juichen we alleen maar toe.

Nu horen we je denken: wat houdt on field review in? Het is precies wat de naam zegt: het geeft de scheidsrechter de mogelijkheid om op een scherm naast het veld de beslissing van de videoscheidsrechter nog eens te bekijken.

“Het voordeel van de on field review is dat de scheidsrechter er – als hoofdverantwoordelijke op het veld – zeker van kan zijn dat de beslissing van zijn videoassistent juist is,” zegt Gijs de Jong, directeur operationele zaken, op het digitale thuis van de KNVB.

“Het idee is dat dit ook helpt bij de acceptatie van een beslissing door spelers en trainers. Het kan er wellicht voor zorgen dat het iets langer duurt voordat er een beslissing genomen wordt, maar het belangrijkste is dat het klopt wat de arbitrage doet."

Wil je meer weten over de videoscheidsrechter? We spraken bondsvoorzitter Michael van Praag en (video)scheidsrechters Pol van Boekel en Danny Makkelie bij de wereldprimeur eerder dit seizoen. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >