Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax hervat competitie met gelijkspel in Emmen

Jong Ajax heeft vrijdagavond tegen Emmen bloedeloos gelijk gespeeld. De Amsterdammers waren beter, maar wisten dat niet uit te drukken in de score. Matthijs de Ligt droeg de band en is nu de jongste aanvoerder ooit in het betaald voetbal.

14 januari 2017 - 08:52
UsershyraDesktopajax_dataimages21b9dd12c2ba092994502c6c5bdc8271_normal
De Ligt is nu de jongste aanvoerder ooit in het betaald voetbal. © Pro Shots

De ploeg van Marcel Keizer ging als nummer twee van de Jupiler League met veel vertrouwen richting FC Emmen, de nummer twaalf van de competitie. Om bij koploper VVV-Venlo in het spoor te blijven moest er gewonnen worden.

Keizer startte met een zeer onervaren ploeg. Zo had hij een plekje voor Kaj Sierhuis, Noussair Mazraoui en Leon Bergsma. En de trainer liet in de tweede helft Che Nunnely debuteren. Symbool voor de jonge ploeg van Ajax was het aanvoerderschap van De Ligt. Met zijn zeventien jaar werd hij de jongste aanvoerder ooit in het betaald voetbal.

Jong Ajax had zoals wel vaker het overwicht, maar de kansen bleven in het eerste halfuur uit. Er was voor het handjevol supporters op de tribune weinig te genieten. Ezra Walian kreeg na 36 minuten de eerste echt grote kans, maar zijn poging eindigde op de paal.

Ondanks dat Emmen weinig in te brengen had, kreeg de thuisploeg toch de kansen op de volle pond binnen te halen. Gelukkig ontbrak het Emmen aan daadkracht en één keer haalde Carel Eiting de bal ternauwernood van de lijn.

Namens Jong Ajax was Frenkie de Jong dichtbij een doelpunt, maar zijn schoten gingen of naast of werden geblokt. Door het puntverlies zag Ajax de achterstand op VVV-Venlo oplopen tot vier punten. Jong Ajax speelt volgende week maandag in eigen huis tegen Almere City (aftrap: 20.00 uur).

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >