Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Utrecht – Ajax: drie dingen die je vooraf moet weten

Ajax hoopt zondag in Utrecht eindelijk weer eens drie punten mee naar huis te nemen. De Amsterdammers wisten de afgelopen zeven wedstrijden in de eredivisie niet te winnen in de Domstad, dus hoog tijd om te breken met die trend. Dit zijn drie dingen die je voorafgaand aan de wedstrijd moet weten.

21 januari 2017 - 13:48
UsershyraDesktopajax_dataimages667fe7bac29b729dcbdcb87c81e4ee08_normal
Tijd voor een doelpunt van Dolberg! © Pro Shots

Rouwbanden
Ajax zal tegen FC Utrecht met rouwbanden spelen vanwege het overlijden van Ger van Mourik. De club meldde vrijdag dat de oud-Ajacied op 85-jarige leeftijd is overleden. Van Mourik werd in 1943 lid van de club en speelde vanaf 1950 277 wedstrijden voor Ajax, waarin hij één keer wist te scoren. De verdediger speelde veertien opeenvolgende jaren voor de Amsterdammers, waarvan acht als aanvoerder. Voor hem was er geen andere club. “Alles was minder dan Ajax,” zei hij. “Ik was Ajacied. Ajax ligt in mijn hart. Dat kun je verder niet uitleggen."

Spitsen scoren moeilijk
Supporters en media kwamen superlatieven te kort na de hattrick van Kasper Dolberg in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. op 20 november. Sindsdien wist de aanvaller in officiële wedstrijden niet meer te scoren. De Deen staat nu al ruim vierhonderd minuten droog. Op zich logisch dat jonge spelers een terugval op een gegeven moment een terugval krijgen, maar het is te hopen dat Dolberg tegen Utrecht het net weer weet te vinden.

Ook Richairo Zivkovic staat al een tijdje droog. De huurling van Ajax begon goed bij Utrecht, maar is het nu even kwijt. Zivkovic is nu al bijna vijfhonderd minuten zonder doelpunt. Zijn teamgenoot Sébastien Haller is het scoren nog niet verleerd. Mocht hij een doelpunt maken tegen Ajax dan is hij de eerste eredivisiespeler dit seizoen die tegen de gehele top-3 weet te scoren.

Utrecht in vorm
Trainer Erik ten Hag heeft het aardig voor elkaar in Utrecht. De ploeg staat momenteel op de zesde plaats van de eredivisie mede dankzij de recente reeks ongeslagen wedstrijden. FC Utrecht is al tien wedstrijden ongeslagen (6 zeges, 4 keer gelijk) en hoopt ook tegen Ajax aan het langste eind te trekken.

“We hebben geleerd van de lessen die we in Amsterdam kregen,” zegt Ten Hag op de clubsite. “Daar verloren we bijzonder ongelukkig, maar wél door onze eigen fouten. Logischerwijs gaan wij zondag alles uit de kast halen om de punten in Stadion Galgenwaard te houden.”

De wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht begin tom 12.30 uur en staat onder leiding van Björn Kuipers.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >