Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dribbelaar El Ghazi denkt dat Lille perfecte club voor hem is

Anwar el Ghazi dribbelt vanaf vandaag niet langer in het shirt van Ajax, maar in de kleuren van OSC Lille. De overgang van de aanvaller is eindelijk afgerond en daarmee trekt hij de deur in Amsterdam achter zich dicht. Het ging ‘m niet worden.

31 januari 2017 - 10:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesd6856a35cf6db8572cb9650bfcd83692_normal
En zo wordt de psoeling op de vleugels bij Ajax nog dunner. © Pro Shots

El Ghazi kreeg in de zomer, na een zeer tegenvallend seizoen, al te horen dat hij mocht vertrekken. Hoewel hij in de spaarzame minuten die hij kreeg de stijgende lijn beet had, kon hij het vertrouwen van Peter Bosz nooit winnen.

Als breekpunt onder het terugvechten, kunnen we een incident op de training aanhalen. El Ghazi duwde Bosz wel of niet, uit onvrede over zijn bijrol. Zeker is dat hij vervolgens uit de selectie werd gezet en Bertrand Traoré constant in de basis begon.

En nu is het einde verhaal. De handtekeningen zijn gezet, de transfersom bepaald op 9 miljoen euro en de clubs hebben hun melding gemaakt. “Het is nu aan mij om te laten zien wat ik waard ben,” aldus El Ghazi.

Lille staat nu nog in het rechterrijtje van de Franse competitie, al zijn we beter gewend. De club wisselde onlangs nog van eigenaar en de stemming in Noord-Frankrijk is weer positief. Er werd zaterdag met 2-1 gewonnen op bezoek bij Olympique Lyon.

“Vanaf de eerste gesprekken heb ik een goed gevoel bij Lille. Ik weet dat grote namen als Patrick Kluivert en Eden Hazard hier hebben gespeeld. Ik ga er alles aan doel om ons doel te verwezenlijken en dat is met Lille spelen in de Champions League.”

De pas 21-jarige El Ghazi vertrekt helaas met een vrijwel lege erelijst uit de Amsterdam Arena. Hij werd in 2015 verkozen tot Talent van het Jaar, maar won met Ajax nooit een prijs. De rechtsvoor stond nog tot 2019 onder contract bij de club waar hij zijn doorbraak beleefde.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >