Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz is het oneens met 'alternative facts' van Gudelj

We leven in rare tijden, zoals je waarschijnlijk al had gemerkt. In deze tijden waarin feiten er totaal niet toe lijken te doen, is het ook nog maar de vraag of alles geloven wat Nemanja Gudelj vertelt een goed idee is. Peter Bosz koopt alvast niets voor zijn verhaal.

29 januari 2017 - 19:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesd95da8a47566289c3833636b0256dab2_normal
Het avontuur van Gudelj bij Ajax eindigt in een tranendal. © Pro Shots

De verrassing was niet groot dat Gudelj zijn verhaal deed in De Telegraaf. Het wordt ook wel als uithuilen omschreven. Eigenlijk gelooft niemand iets van het verhaal van Gudelj, die alle schuld voor zijn verbanning en uiteindelijke transfer bij Ajax legt. De club zou ook Ajax-onwaardig omgaan met zijn broertje...

“Het is niet gelukt om door de voordeur weg te gaan. Dat ligt aan mij, maar vooral aan Ajax, vind ik,” aldus Gudelj in de wakkere krant. De Serviër zou met alle plezier op de bank zitten. Het beeld dat nu is ontstaan, wijt hij aan miscommunicatie. “Dat neem ik Bosz kwalijk, het verpestte mijn verhouding met de fans.”

Gudelj kon het volgens Ajax niet opbrengen om op de bank te zitten en werd daarop uit de selectie gezet. Bosz wil alleen werken met spelers die altijd hun best doen, niet alleen als ze aan de aftrap staan. Het kwam niet meer goed. Gudelj werd verketterd door de supporters en, ook belangrijk: geen enkele medespeler nam het voor hem op.

Verbazing voerde de boventoon bij spelers met wie hij de kleedkamer deelde. Davy Klaassen, toch de aanvoerder, kan zich niet voorstellen dat hij een Gudeljtje doet, Lasse Schöne moet zich zo’n beetje ieder jaar in het elftal vechten en is geen type-Gudelj. Anwar el Ghazi kreeg na zijn verbanning juist wel steun van zijn teamgenoten.

Gudelj: “Welke speler die afgelopen seizoen alles heeft gespeeld en op de bank belandt, heeft het niet zwaar? Naar buiten toe werd opeens gezegd dat ik niet meer op de bank wilde zitten, me buiten de groep plaatste en ik zou denken: ‘Stik er maar in’. Juist niet! Om door elkaar voor het vuur te gaan, vind ik dat je altijd eerlijk naar elkaar toe moet zijn. Dat was ik, maar het werd tegen me gebruikt.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik er zou staan als de trainer of spelersgroep me nodig had. Maar zo lang ik met mijn reserverol worstelde, vond de trainer het beter dat ik er niet bij zat en moest ik zelfs met Jong Ajax trainen.”

Gudelj speelde geen minuut meer voor Ajax en maakte deze winter een transfer naar China. Hij hield lange tijd zijn mond, maar vlak voor vertrek naar Azië kon hij het niet laten om uit te halen, door zijn verhaal te doen in De Telegraaf. Zijn verhaal rammelt alleen een beetje, volgens Bosz.

“Wij hebben precies verteld hoe het zit en daar was hij bij. Ik heb dat gesprek samen met Hennie Spijkerman gevoerd, daar kan geen twijfel over bestaan. Nemanja heeft niet gezegd dat hij niet op de bank wil zitten. Hij heeft gezegd: ik kan het mentaal niet opbrengen om op de bank te zitten,” aldus de trainer in de microfoon van Fox Sports.

“Dus daarmee zegt-ie niet dat hij niet op de bank wil zitten. Hij zei: als je mij in de basis wil zetten, moet je dat doen. Anders kan ik het niet opbrengen. Dat is niet eerlijk naar de andere spelers toe. Zo heeft hij het precies gezegd. Ik ben heel duidelijk geweest en ik lieg er niet om. Dit is de waarheid.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >