Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Kun je dansen op de maan?

Ik heb vast niet veel medestanders, maar de BeNe League heeft me altijd wel wat geleken. Ik zou er zo voor tekenen als de beste clubs van Nederland en België morgen besluiten om samen een competitie te vormen. Na vanavond is dat gevoel alleen maar versterkt.

30 september 2016 - 12:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesd0dad6eb12683e3c832f699564e6b3fa_normal
Deze ploegen zouden baat hebben bij een BeNe League. © Pro Shots

Juist omdat het een behoorlijk slappe wedstrijd was, zie ik dat we elkaar goed kunnen gebruiken. We kunnen meer stevige rivaliteit prima gebruiken, zodat we ook Europees eens aardig voor de dag komen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb best leuke dingen gezien, deze avond. Het doelpunt van Dolberg was fantastisch. Scherp. Dan maakt het me niet uit hoe hij verder speelt. Sanchéz was ook weer fijn om te zien. Younes maakte me ook weer, zeker twintig minuten, erg vrolijk.

Onana was belangrijk en Traoré is overduidelijk een speler die ooit supporters heel gelukkig gaat maken, wie weet zijn wij nog even de gelukkigen. Het was in ieder geval overduidelijk dat de individuele klasse bij Ajax lag.

Luik was een beter collectief. De spelers leken er weinig van te kunnen, maar ze wisten hun opdrachten redelijk uit te voeren en het Ajax knap lastig te maken. Mooi om Enoh bij zo'n ploeg te zien, in een leidende rol nog wel. Prachtig.

Als competitieduel was dit best oké geweest. Voorzichtig zou je het een geslaagde topper noemen.

Als competitiewedstrijd was dit allemaal best oké geweest. Voorzichtig zou je het dan een geslaagde topper noemen. Zo'n matige tweede helft was dan een typisch BeNe League-verschijnsel geweest. Drie punten tegen het grote Standard, de koppositie verstevigt. Het leven zou ons toelachen. Dan was maandag iets dragelijker gemaakt. In Luik leerden ze het begrip Lucky Ajax wat beter kennen.

Doordeweeks, als Europees potje, toont dit affiche grotere gebreken. Pijnlijk haast, als je het zo bekijkt, sorry. Geen van deze ploegen gaat de betreffende beker winnen. Ajax zou daarvoor meer ervaring moeten hebben.

Niet alleen met andere spelers, maar vooral ook door een stevigere competitie. Luik kan die ook zichtbaar gebruiken. Hun goed uitgevoerde opdrachten zouden wellicht meer verrassingen toegevoegd krijgen. Met betere tegenstand word je nou eenmaal meer uitgedaagd.

Deze ploegen zouden baat hebben bij een BeNe League, volgens mij. Jammer dat het er nooit van is gekomen. De burgemeesters behandelen de onderlinge confrontaties tussen Standard en Ajax wel al als competitiewedstrijden, door verplichte combi's uit te schrijven.

Dat is helaas verre van wat ik hier wil zeggen. Maar wie weet kunnen de verschillende overheden, net als de spelers, ook van elkaar leren, om iets creatiever te worden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >