Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Kenny's kutblessure

Kenny Tete heeft een kutblessure. Tenminste, dat las ik vanmorgen op deze website. Er stond iets als 'Tete liep bij Oranje een blessure op aan zijn kut'. Dat is toch schrikken. Gelukkig bleek al snel dat het een onschuldige tikfout betrof. De letter i was er even tussenuit gekropen. Kenny heeft het dus aan zijn kuit en niet aan zijn kut.

05 september 2016 - 16:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesfde28ed380b1698dd0d4b44044921538_normal
Conclusie: Tete's kuitblessure is mooi kut. © Pro Shots

Ik word altijd blij van tikfoutjes in de toch al vaak zo serieuze voetbalwereld. Zo twitterde een verslaggever van Omrop Fryslan eens dat SC Heerenveen speler Jerry St. Juste een duel niet zou redden vanwege 'een ei op z’n eikel'. De verslaggever van dienst typeerde zijn eigen tikfout enkele minuten later als 'schitterend' en liet 'm ook gewoon staan. En terecht!

Nadat Feyenoord vorig jaar de beker won, klom ene Dirk Kut op het bordes bij de Coolsingel. Dirk wie? Dirk Kut ja. Tenminste, dat twitterde het officiële Feyenoord-account destijds. Of Dirk Kuyt er ook was, weet ik niet. Hoewel de tweet snel werd verwijderd, vlogen screenshots inmiddels al het hele internet over. Er was geen houden aan. Schitterend.

Soms levert een tikfout mooie dingen op. Oud AZ-speler Gretar Steinsson tekende in 2012 een wel heel opmerkelijk contract bij Bolton Wanderers. De IJslandse verdediger zette zijn krabbel onder een contract tot medio 20014. Aan het einde van zijn contract zou hij 18.032 jaar oud zijn geweest. Een contract met de duur van 18.000 jaar geeft natuurlijk wél een stukje zekerheid.

Soms zijn tikfoutjes iets pijnlijker. Zo publiceerde De Telegraaf eens per abuis dat toenmalig Ajacied Stefano Denswil werd bijgestaan door zaakwaarneger Winnie Haatrecht. Het is maar één lettertje verschil, maar er staat wel gelijk iets heel anders, zeg maar… Zeker in de overgevoelige wereld van vandaag de dag ga je dan gelijk viral. De wakkere krant herstelde de typo dan ook vliegensvlug.

Behalve tikfoutjes is het fenomeen 'autocorrect' ook fijn. Zo liet André Onana aan het begin van het seizoen zijn volgers via social media weten dat hij op weg was naar het trainingskamp in Australia, terwijl hij toch écht in het vliegtuig naar Austria zat. Ik ga er nog altijd vanuit dat het hier een klassieke autocorrect betrof. Of zou hij werkelijk gedacht hebben op weg te zijn naar Australië? Overigens heb ik het door autocorrect vaak over Obama in plaats van Onana.

Ik maak sowieso vaak ruzie met de autocorrect-functie op mijn mobieltje. Zo scoorde Bertrand Traoré eens namens Vitesse in de Arena. Ik twitterde vervolgens iets als “Eerlijk is eerlijk, mooie goal Vitesse. Trainer schiet ‘m handig binnen”, terwijl Peter Bosz toen gewoon bij de Arnhemmers op de bank zat. Ik verwijderde de tweet destijds direct, maar had ‘m gewoon lekker moeten laten staan.

Maar ja, je schrikt toch altijd even als je een slome tikfout per ongeluk publiceert. Hoewel ze soms te leuk zijn om weg te halen, worden tikfoutjes vaak direct hersteld. Zo is op deze website inmiddels rechtgezet dat Kenny Tete een blessure aan zijn kut heeft.

Maar hoe je het ook wendt of keert, het blijft natuurlijk tóch gewoon een kutblessure.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >