Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax vernedert Achilles'29, vier keer Cassierra

Jong Ajax speelt wel eens van die wedstrijden dat je denkt: kunnen we die jongens niet sturen zondag? Nou, het potje van maandag was er eentje van de buitencategorie. De talenten van De Toekomst waren met maar liefst 7-1 te sterk voor Achilles'29 en Mateo Cassierra scoorde vier keer.

12 september 2016 - 22:04
UsershyraDesktopajax_dataimagese4f5d3f4906638aebb1b830b52228c85_normal
Die wedstrijdbal gaat mee met Cassierra en pakt niemand af. © Pro Shots

Jong Ajax draait in de eerste weken van het seizoen mee in de kopgroep, maar de galavoorstelling van maandag was ongekend. Onder aanvoering van de middenvelders Donny van de Beek, Frenkie de Jong en 'Appie' Nouri werden de gasten uit Groesbreek dronken gespeeld.

Toevalligerwijs kwam Achilles'29 nog wel op voorsprong, maar het spelbeeld en het scorebord kwamen spoedig weer met elkaar overeen. Vooral de derde treffer van Jong Ajax mocht er zijn. We hebben de video direct bijgevoegd, want het was gewoon smullen geblazen.

Het middenveld speelde Achilles'29 dusdanig aan gort dat Cassierra volop in stelling kon worden gebracht, vaak via Vaclav Cerny. De Colombiaan was vier keer het eindstation van aanvallen van Jong Ajax en liet maar even zien dat Peter Bosz niet buiten hem moet rekenen.

Het was natuurlijk 'slechts' hekkensluiter Achilles'29, maar laten we niet vergeten dat Jong Ajax vaak genoeg ook onderuit ging tegen deze ploeg. Soms zelfs met een basiself die vele miljoenen meer waard was dan deze formatie vooralsnog. De vraag blijft wel wanneer trefzekere jongens als Van de Beek, Cerny en Nouri hun kans grijpen in het eerste, want daar gaat het uiteindelijk om.

Inclusief deze driepunter staat Jong Ajax op dertien punten uit zes gespeelde wedstrijden. De ploeg van Marcel Keizer bivakkeert in de Jupiler League op de gedeelde tweede plaats, slechts een puntje achter koploper Jong PSV. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >