Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij Vitesse: Fraser zet in op veel goals

Vitesse is de laatste jaren uitgegroeid tot ware angstgegner van Ajax. Op bezoek bij de Amsterdammers keerde Vitesse niet zonder uitzondering terug naar Arnhem met de volle pond. Trainer Henk Fraser verwacht een open wedstrijd met veel doelpunten.

10 september 2016 - 15:08
UsershyraDesktopajax_dataimages8be01a9c944e5a4edd03d801b1070b72_normal
Traoré zal niet juichen als hij scoort tegen zijn oude club... © Pro Shots

Zeker gezien de laatste jaren zal Vitesse met het nodige vertrouwen richting de Arena vertrekken, zo beaamt ook Fraser. “Ajax heeft natuurlijk, zeker in eigen huis, de beste papieren. Maar kansloos zijn we zeker niet. Met onze mensen voorin kunnen we het Ajax erg lastig maken.”

Met die mensen voorin doelt Fraser onder andere op Adnane Tighadouini, die op huurbasis overkwam van Malaga. De flankspeler keerde zo terug bij de club, waarbij hij in de jeugd speelde. Ook nieuweling Matt Miazga (gehuurd van Chelsea) zit bij de selectie tegen Ajax.

Verder kan Fraser beschikken over Navarone Foor. De middenvelder maakte afgelopen zomer de pikante overstap van N.E.C. naar Vitesse, maar kwam nog niet in actie vanwege een enkelblessure.

De trainer van de Arnhemmers geeft in een interviewtje met Harry Vermeegen aan dat Vitesse zeker een goed resultaat kan halen in Amsterdam. “Minstens een gelijkspel,” zegt Fraser met de nodige bluf. “Ik heb het gevoel dat het richting de 3-3 gaat. Het wordt een open wedstrijd met veel doelpunten. En ik hoop natuurlijk op 3-4.”

Het duel met Vitesse is uiteraard een weerzien voor Peter Bosz met zijn oude club. Maar ook voor Bertrand Traoré is de wedstrijd tegen Vitesse een bijzondere ontmoeting. De aanvaller maakte in 42 wedstrijden zestien doelpunten voor de geelzwarten. Hij hoopt zondag op zijn eerste doelpunt voor Ajax. “Maar als ik scoor zal ik niet juichen,” zegt Traoré tegen Ajax TV.

Ajax en Vitesse trappen zondag om 16.45 uur af in de Amsterdam Arena.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >