Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij Standard: sparen voor Anderlecht?

Dat Ajax zondag FC Utrecht op bezoek krijgt, is vast bekend bij de meeste Ajacieden. Maar of er al Ajacieden bezig zijn met dat duel? Neuh, dat komt pas na de wedstrijd tegen Standard Luik. Bij de bezoekers ligt dat anders, voor hen staat zondag de Belgische klassieker op het programma en dat werpt zijn schaduw vooruit.

29 september 2016 - 13:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4d68cc4fb7862bfb6a1d72a2aec7fd0_normal
Janković gaat geen spelers sparen, maar misschien toch wel. © Pro Shots

De tegenstander van Ajax neemt het dit weekeinde op tegen aartsrivaal Anderlecht. Dat is niet zomaar een wedstrijd. Het is net als in Nederland een strijd tussen de hoofdstad en de stad van de arbeiders. Een duel tussen de recordkampioen en een club die ook wel eens kampioen is geworden. En een wedstrijd tussen de twee clubs die al het langst onafgebroken actief zijn op het hoogste niveau.

Hoewel de Belgen om het hardst roepen dat Ajax - Standard Luik op dit moment de belangrijkste match is, speelt het in de achterhoofden van de spelers misschien wel mee. En zeker in de achterhoofden van de 2100 supporters die met een buscombi naar Amsterdam komen.

Maar is de klassieker van aanstaande zondag voor trainer Aleksandar Janković reden om spelers te sparen tegen Ajax? “Nee, ik ga niets aanpassen met het oog op zondag. We werken van wedstrijd naar wedstrijd. De eerste wedstrijd is de belangrijkste. Altijd,” is de trainer stellig.

Maar toch houdt Janković de mogelijkheid open dat hij wisselingen doorvoert in zijn basisploeg. “Dat kan, maar we proberen stabiliteit in de ploeg te krijgen. Dus sommige dingen kunnen veranderen, maar of dat met de wedstrijd van zondag te maken heeft, zullen we zien.”

Janković heeft behalve de wedstrijd van zondag ook te maken met vermoeide spelers, dat kan ook een reden zijn om spelers te sparen. “Sommige spelers hebben misschien rust nodig. Maar de groep is fit, we hebben ook een brede selectie, dus mocht het nodig zijn kunnen andere spelers invallen. En sommige spelers kunnen ook om de drie dagen spelen.”

Op het moment dat de opstelling bekend is, zal blijken of er nou wel of geen spelers worden gespaard. Hoe dan ook verandert er niets aan het idee waarmee de Belgen het veld opkomen. “We gaan met dezelfde instelling als altijd spelen, we spelen om te winnen,” aldus Janković.

Ajax - Standard Luik begint om 19.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Paolo Mazzoleni.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >