Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks twijfelgeval; Krul voorlopig nog niet bij selectie

Ajax werkt met een bijna fitte selectie toe naar het duel met Standard Luik. Alleen Mitchell Dijks is een twijfelgeval en Tim Krul is nog niet ver genoeg in zijn herstel om op te worden genomen in de wedstrijdselectie.

28 september 2016 - 15:31
UsershyraDesktopajax_dataimages525466c2e101f51093cf6e85a137fe57_normal
Dijks was in de vorige EL-wedstrijd nog belangrijk door een pingel te versieren. © Pro Shots

“We moeten zo wel even naar Mitchell Dijks kijken,” zegt Peter Bosz tijdens het persgesprek tegen Ajax Life. “Mitch is ziek geweest de afgelopen dagen. Hij trainde vandaag wel mee, dus we moeten even kijken hoe hij zich voelt.”

Krul staat niet op het lijstje met twijfelgevallen, dat is nog te vroeg. Hij is nog volop bezig met herstellen van een kruisbandblessure. De keeper sprak zelf de hoop uit zondag weer bij de selectie te zitten voor Ajax - FC Utrecht, maar ook dat komt te vroeg.

Volgens Bosz moet de huurling eerst wedstrijdfit worden. “Hij is er natuurlijk zo lang uit geweest dat - wanneer hij weer volledig bij de groep aansluit - eerst een wedstrijd of wedstrijdjes in Jong zou moeten keepen. Om in ieder geval wat ritme op te doen. Trainingsfit is weer wat anders dan wedstrijdfit, dus die stappen zal hij eerst moeten ondernemen. Zo ver is hij nog niet.”

Om vragen over wanneer de keeper weer fit is te vermijden, wil Bosz ook nog niets zeggen over wanneer hij hem weer bij de selectie verwacht. “Want je ziet: hij heeft er iets over gezegd en dan krijg je gelijk die vragen erover. Ik vind dat je er pas wat over moet zeggen als je het ook echt weet. En ik weet het echt nog niet.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >