Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Assistkoning

Wat een heerlijke week om Ajaxsupporter te zijn. Tien mooie doelpunten in slechts twee wedstrijden is een onverwachts cadeautje. Waarom ging het ineens zo goed?

26 september 2016 - 15:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesc52830f724f98871d58a89430ff797ab_normal
In het land van assists is Ziyech koning. © Pro Shots

Allereerst viel het me op dat het bij de potjes tegen Willem II en PEC goed zat met de synergie tussen veld en tribune. Voelde het sfeertje tegen Willem II intiem aan, tegen PEC ging het een stapje verder en voerden de spelers de tribune dronken van geluk.

Het spel deed de supporters hoorbaar goed en de spelers voelden zich gedragen, waardoor jonkies als De Ligt, Nouri, Dolberg en Traoré scoorden met de branie die we zo hebben gemist. Een schoolklasje achter ons brulde negentig minuten lang gekkenhuis op de tribune. Het creëren van een feestpaleis met goede vibes lijkt dus te helpen. Check.

Dan de opstelling. Daar wordt nog aan gesleuteld door Bosz, maar ik vond het er tegen PEC veelbelovend uitzien. De Ajaxmotor is bijna op de juiste PK's afgesteld. Er kwam veel creativiteit van het middenveld, met steekpassjes van Ziyech om van te smullen.

Naast Ziyech stond Schöne tot twee keer toe weer in de basis. Het is een wellicht wat zweverig vrouwentrekje, maar hij is toch een beetje mijn talisman. Dit heeft werkelijk niets met harde statistieken te maken maar alles met bijgeloof: staat Schöne in het veld, dan geloof ik heilig dat we niet verliezen. Check. Check.

Het is een wellicht wat zweverig vrouwentrekje, maar Schöne is toch een beetje mijn talisman.

Wat verder lekker ging, was dat Ajax meermaals scoorde uit een dood spelmoment. Met name de combi Ziyech-Sánchez blijkt een gouden voor corners. Scoren vanuit de hoek is ontzettend belangrijk om een team over de drempel te helpen, iets wat Ajax al een tijdje nodig had.

Want daarna ging het heerlijk lopen. Het mooie is dat je altijd een paar hoekschoppen in de wedstrijd krijgt, hoe slecht je ook speelt. Dode spelmomenten effectief gebruiken om een wedstrijd tot leven te wekken: check, check, check.

Tenslotte zagen we de wijze Ziyech gekroond worden in de Arena. Zijn afgemeten dieptepassen deden denken aan de tijd van Christian Eriksen en zorgden voor ooehs en aahs op de tribune. Zijn aangeven was perfect en de afronding van Dolberg prachtig. Tel daarbij het aantal pasjes dat in de toekomst nog geperfectioneerd zal worden en we zijn spekkoper.

In het land van assists is Hakim Ziyech koning. Do I need to say more?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >