Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Standard Luik maken jacht op vuurwerkgooiers

De wedstrijd tussen Ajax en Standard Luik (1-0) kan wel eens een staartje krijgen. Voor Ajax is de zege hopelijk een opmaat richting overwinteren in de Europa League, de Belgen moeten op het matje komen bij de Uefa. En krijgen een rekening van Ajax wegens ongeregeldheden in het uitvak.

29 september 2016 - 22:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesb53abac54d3df30afd777f3615914736_normal
Het lukte Standard-fans om flink wat fakkels mee te smokkelen. © Pro Shots

De 2100 supporters van Standard Luik moesten via een verplichte buscombi afreizen richting Amsterdam en kort voor de aftrap bleek waarom. Er werden veel fakkels afgestoken. Dat mag al niet, maar diverse fakkels eindigden ook nog eens in de thuisvakken.

Een fakkel leek nog per ongeluk te vallen in het vak op de eerste ring direct onder de bezoekers, maar een tweede fakkel werd met opzet tussen de Ajaxsupporters gegooid. Fans moesten een veilig heenkomen zoeken. Er vielen onder Ajacieden gelukkig geen gewonden, voor zo ver wij weten.

Maar prettig is het allemaal niet, als er met vuurwerk wordt gegooid. Het Parool schrijft dat er een Belg brandwonden opliep, plus dat drie supporters de toegang tot de Arena is geweigerd omdat ze probeerden fakkels mee naar binnen te smokkelen.

De F-side liet een afkeurend fluitconcert horen en op de lange zijde begon een kleine verhuizing, zodat iedereen rustig de wedstrijd kon volgen. Het duel werd door Ajax met 1-0 gewonnen, maar ook daarna lieten de fans van Standard zich gelden.

Er werd brand gesticht in de toiletruimte van het uitvak. De brandweer moest eraan te pas komen om te voorkomen dat een en ander uit de hand liep. Ajax heeft alvast laten weten dat er beelden worden bekeken om de daders op te sporen, ook Standard zelf is daar veel aan gelegen. Al is het maar om de rekening door te sturen naar de daders.

Grote kans dat we in een later stadium pas horen of de Uefa ook actie onderneemt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >